Connect with us

Politika

Pero Ćorić se kandidirao za gradonačelnika Grada Iloka

Objavljeno

-

Redoviti lokalni izbori održavaju se 16.05.2021. godine, a za očekivati je da će isti službeno biti raspisani u skladu s važećim propisima najkasnije do 16.04.2021. godine. Na navedenim izborima biraju se načelnici, gradonačelnici, župani, njihovi zamjenici te vijećnici u predstavničkim tijelima lokalne uprave i samouprave.

Ovim putem želim izvijestiti putem elektronskih i tiskovnih medija da ću uz potporu stranke DESNO i naših partnera, udruga umirovljenika i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, blagovremeno prikupiti potpise te se kandidirati za mjesto gradonačelnika Grada Iloka. Također ću biti nositelj i naše liste za gradsko vijeće Grada Iloka, priopćio je član Predsjedništva stranke DESNO, Pero Ćorić.

Razgovore koje trenutno vodim i vodimo vezano uz kandidaturu i potporu određenih kandidata za župana i županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije blagovremeno ćemo privesti kraju u narednih sedam dana te predstaviti program za sve navedene dužnosti i tijela s kojima ćemo zatražiti povjerenje malobrojnog, preostalog, napaćenog i zapostavljenog biračkog tijela u ovom dijelu Istočne Hrvatske.

Politička platforma moje kandidature temelji se na „Deset političkih teza preporoda hrvatske državnosti“ koje smo u sklopu našeg političkog projekta DESNO predstavili u Vukovaru, a dostavit ćemo ih svima u pisanom obliku na uvid. I pored ovako kvalitetnog programa daleko je važnije gledati što političari čine, nego što političari govore. Moj dugogodišnji politički habitus i rad u praksi su pretočeni u borbu za boljitak i opstojnost malog čovjeka na njegovom ognjištu.

Gradsku upravu Iloka ću sistematizirati, značajan dio poslati u zasluženu mirovinu, a otvoriti odjel za Europske integracije u kojemu će sjediti informatički pismeni mladi ljudi kojima je engleski kao materinji jezik. Mene kao budućeg gradonačelnika građani neće puno vidjeti u Iloku kako slušam žalbe tko je kome posjekao dud ili tko je kome ukrao jaje, više će me vidjeti na TV-u kako s punom torbom projekata sačinjenih od strane novoosnovanog mladog tima, hodočastim po Zagrebu i Bruxellesu te temeljem njih donosim projekte i novac pomoću kojih ćemo zaustaviti „bijelu kugu“ u Iloku i zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih kadrova.

U Iloku ću poticati ulaganje u brojne male OPG-ove kojima ćemo osigurati na javnim i transparetnim natječajima kvalitetno državno zemljište na kojima će proizvoditi organsku i zdravu hranu. Intenzivno ću raditi na spoju zelene i plave Hrvatske gdje ćemo moći plasirati svoje proizvode. Borit ću se zajedno s njima protiv daljnjeg stvaranja poljoprivrednih mastodonata i neću dopustiti stvaranje novovjekih grofova Eltz. Vratit ću Šarengradsku Adu u ustavno-pravni poredak RH te kroz lovno/ribolovni turistički program otvoriti niz novih radnih mjesta, na njoj i šire kroz Europski projekat „Natura 2000“ uzeti europske novce i potaknuti uzgoj stoke na tradicionalan način.

Gradski proračun ovakav kakav je, ograničen, mora biti realan i socijalno osjetljiv te ćemo ga u cijelosti ulagati u uređenje i održavanje zelenila i infrastrukture Iloka i pripadajućih naselja, Bapske, Šarengrada i Mohova. Svakako moram istaknuti da kada govorim o Gradu Iloku tada govorim o četiri ravnopravna naselja s pravima i obvezama koja im pripadaju, a to su Ilok, Bapska, Šarengrad i Mohovo. Svojim rođenjem postao sam ponosni stanovnik ovog dijela Srijema, svojim odgojem i odrastanjem zavolio sam ovaj kraj, a svojom voljom živim u ovom kraju i planiram u njemu ostati do svoje smrti. Kao jedan od Vas očekujem vašu potporu da zajedno spasimo Ilok – „grad koji umire“, jer nakon ovih izbora popravnog ispita više biti neće. Dokazao sam da znam, mogu i hoću!

Pero Ćorić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari