Pero Kovačević ministru Šprlji: ‘Sramotna je vaša reakcija. Čiji ste vi ministar pravosuđa?’

7

“Ovo je jedini slučaj na sudu u Den Haagu da se traži od optuženika da snosi troškove postupka. Ministre Šprlje, moram vam ponoviti i reći mi smo na suđenju u Den Haagu branili i Hrvatsku, jel vam to jasno!?” Reagirao je Pero Kovačević na priopćenje ministarstva Pravosuđa RH, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Jučer je završena žalbena rasprava pred Međunarodnim sudom u Den Haagu u predmetu Prlić, Stojić, Praljak, Petković, Ćorić i Pušić. Žalosna je,ali istinita činjenica, da se službena Hrvatska, a pogotovo nejzina medijska scena, godinama ignorirali sluča suđenja “šestorki” pred Međunarodnim sudom u Den Haagu.

Ponašali su se kao da se to nas ne tiče,kao da to nije naš problem. Ponašali su se ignorantski, unatoč činjenici što se od početka podizanja optužnice cijelo vrijeme proteže udruženi zločinački pothvat na čelu sa pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom i Jankom Bobetkom. Hrvatska je nijemo godinama gledala na ovaj sudski predmet.

Nije ništa pomagala obrana već je dapače duboko odmagala i bila produžena ruka Haaškog tužiteljstva. Jednako tako su se pasivno ponašali i politički predstavnici Hrvata u BiH. Znaju li vlasti u Hrvatskoj da je na optuženičkoj klupi cijeli narod.?

Poseban cinizam je priopćenje Ministarstva pravosuđa u vezi traženja suda da lociraju imovinu generala Praljka kako bi naplatili 2,8 milijuna eura troškova postupka. Ovo je jedini slučaj na sudu u Den Haagu da se traži od optuženika da snosi troškove postupka. Ministre Šprlje, moram vam ponoviti i reći mi smo na suđenju u Den Haagu branili i Hrvatsku, jel vam to jasno. Sramotna je vaša reakcija. Čiji ste vi ministar pravosuđa? Napisao je Kovačević.

facebook komentari

 • Sivooki

  Čiji…? Mostov.
  A čiji je Most….e, nije teško vidjeti.

 • Alan B’Stard

  pošteno mu je odbrusio!

 • Maks

  Most je Zeljkin , jeste li vi tamo primjetili da oni sve svaljuju na Plenkovica , ne dira se Sprlju, Orepica samo malkoc !!! Sad Sprlje i Orepic plijene Praljkovu imovinu – opet ce biti kriv Planky – Cilj je dovesti Most na preko 2o % i preuzeti vlast , igru poznamo iz vremena Karamarka.

 • Sivooki

  Da, Most igra uvijek samo svoju igru.
  Tj. onu koju su im platili. A ta uključuje i onu “usenaseipodase”.

 • Maks

  Ma ta koalicija je u ratu cijelo vrijeme samo prikrivaju od javnosti. Afera INA i Todoric su nametnuti Plenkovicu od Roglicevih savjetnika preko mosta , HDZ to koristi kao paravan da bi u miru od medija odradili ostalo – vidit cemo tko ce ispasti lukaviju na kraju.

 • kvaternik

  ćuprijaši (mostovci) – sorošovci!!!

 • Argus Panoptes

  Govorio sam od početka da su to četvorica Trojanaca u vlasti.Oni nam ujedno i darove nose.Doći će naš čas.