Connect with us

Nebuloze

Pero Kovačević: Mogu Vas kazniti zbog lajkanja i dijeljenja BOJNE ČAVOGLAVE

Objavljeno

-

Pravnik se osvrnuo na nebuloze zbog kažnjavanja Thompsona.

[ad id=”68099″]

Zbog reproduciranja i lajkanja Bojne Čavoglave možete prekršajno odgovarati, upozorava pravni ekspert Pero Kovačević na svojem Facebook profilu referirajući se na policijsku upravu šibensko-kninsku koja će Marka Perkovića Thompsona kazniti zbog pozdrava ‘Za dom spremni’ kojim je započeo koncert u Kninu izvodeći pri tome svoju poznatu pjesmu.

pero Bojna Čavoglave– Thompsona će, kako kažu, kazniti na temelju 5. članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira: Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”. zbog sinoćnjeg klicanja “Za dom spremni” na koncertu u Kninu- citira. Znači, smatraju i naravno zaboravljaju da je Thompson samo pjevao jedan od najvećih domoljubnih hitova iz Domovinskog rata: Bojnu Čavoglave, pjesmu koja je dizala moral nama braniteljima. Pjesmu koja nije zabranjena niti je nama braniteljima nitko ne može zabraniti, ma što kukurikavci o tome mislili. Kani li policija početi zabranjivati i ostale domoljubne pjesme nastale u Domovinskom ratu,jer kako će prekršajni sud kazniti Perkovića što pjeva pjesmu nastalu u Domovinskom ratu ili opet kukurikavci rade popis nepoćudnih pjesama,kao nekad, od Vile Velebita itd..

Zar se opet vlast dodvorava četničkim vojvodama Nikoliću i Vučiću, kojima Čavoglave bude loše osjećaje, osjećaje poraza, zaleđene krvi i straha kad čuju Čavoglave…

Sad samo mogu ponoviti: “Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!”- A.G. Matoš- zaključio je Kovačević na fejsu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari