Connect with us

Komentar

Pero Kovačević: PRED HRT-om JE DUG PUT DA POSTANE ISTINSKI JAVNI SERVIS

Objavljeno

-

Voditelj HRT-ovog Dnevnika 3 Petar Vlahov sinoć je nazvao astrologinju Anđelku Subašić i pitao je hoće li sutra pasti Vlada. “Još ćemo se malo baviti brojevima” – rekao je na početku priloga. “Sutra je, kako smo primijetili, 16. 06. 2016. godine. Praznovjerni će primijetiti da se u tom datumu nalaze tri šestice. Što to znači, pitamo telefonom Anđelku Subašić” – najavio je gospodin Vlahov svoju gošću.

[ad id=”93788″]
Prvo nisam mogao vjerovati,jel gledam Dnevnik 3 HRT –a ili neku lokalnu televiziju. Sinoćni događaj najzornije oslikava i zrcali stanje na HRT-u,stanje u hrvatskom novinarstvu.
Pitam se kad će HRT početi raditi ono što je zadaća svakog javnog servisa: informirati i obrazovati hrvatske građane, kritički propitivati vlast i ne padati u ideološke zamke,a poglavito astrološke. Smjenom ravnatelja neće preko noći zaliječiti odavno narušene kriterije novinarske profesije na HRT-u koji, ustvari, nikada nisu niti udahnuli zraka.


Urednička cenzura i novinarska samocenzura pretvaraju i pretvarali su HRT glasilom vlasti odnosno političke garniture na vlasti.

Potrebna je osvježena svjesnost o zadaći modernog javnog servisa kod samih novinara, kao i dodatna znanja i otvorenost iskustvima kojima će znati odgovoriti na sve izazove profesije u ovom vremenu, kao i na konkurenciju. Za to je je potreban ne samo ravnatelj koji će u potpunosti odolijevati političkim pritiscima, već mlade novinarske snage koje će udahnuti život HRT-u koji relativno bezuspješno pokušava uhvatiti posljednji vlak.astrologinja budaletina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari