Connect with us

Gospodarstvo

Peruško najavio spuštanje cijena u Konzumu

Objavljeno

-

Hina

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je u srijedu nakon sastanka u vladi, da će Konzum u sklopu inicijative za smanjenjem cijene iz potrošačke košarice, od petka krenuti s akcijama i snižavanjem cijena.

“Mi ćemo već od petka krenuti s određenim akcijama na 360-tak proizvoda (iz potrošačke košarice koju prati ministarstvo gospodarstva, op.ur.) plus tisuću na kojima ćemo ići s manjim cijenama. Cilj je i nama kao kompaniji koja je velika i koja ovisi o makroekonomskim zbivanjima da inflacija u Hrvatskoj bude manja, jer je to bolje za naše kupce i naše zaposlenike, tako da tu imamo jednak interes kao i Vlada”, izjavio je Peruško.

Peruško je to izjavio nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca o inicijativi da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine.

“Ono što smo mi kao Fortenova i Konzum zajedno s našim proizvodnim kompanijama dali obećanje je da ćemo odraditi sve što je moguće, što je u u našem interesu, da pomognemo u smanjenju inflacije u Hrvatskoj”, rekao je Peruško.

Na današnjem sastanku s trgovcima uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari