Pratite nas

Gospodarstvo

Pet hrvatskih tehnoloških tvrtki među 500 najbrže rastućih u EMEA regiji

Objavljeno

na

Deloitte Global objavio je ljestvicu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki 2018. godinu za Europu, srednji istok i Afriku (EMEA), među kojima je i pet hrvatskih – Rimac Automobili, Infinum, Q Software, Microblink i SeekandHit/Uber.

Uz tvrtke koje su i prošle godine bile na listi – Rimac Automobile i Infinum, ove godine su se na listu 500 najbrže rastućih tvrtki EMEA regije plasirali još i Q Software, Microblink te SeekandHit/Uber iz Zagreba.

Q Software je svojim 20. mjestom i rastom prihoda od 3.894 posto ostvario najbolji plasman, Microblink je na 140. mjestu sa rastom prihoda od 702 posto, a Rimac Automobili 272. s rastom od 361 posto. Nadalje, Infinum je 297. (rast 315 posto) a SeekandHit/Uber na 464. mjestu s rastom prihoda od 153 posto.

“Ove godine Hrvatska ima pet tvrtki plasiranih na ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA te je i dalje vodeća po broju plasiranih tvrtki u našem regionalnom okruženju”, rekao je rukovoditelj hrvatskog ureda i partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja Zlatko Bazianec.

Tvrtka Strossle International AB iz Švedske na čelu je Deloitteove rang-ljestvice EMEA regije. Na toj su se tablici našli pobjednici iz 18 zemalja, s prosječnom stopom rasta prihoda od 969 posto što je pad u odnosu na 1.377 posto zabilježenih 2017. godine. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih u ljestvicu kretala se od 131 do 19.117 posto. Strossle je tvrtka koja je razvila medijsku tehnologiju koja pomaže izdavačima i oglašivačima privući angažirane korisnike na njihove sadržaje.

Na drugom mjestu ljestvice je turska tvrtka EMFA Yazılım iz Turske sa rastom od 19.381 posto, češka Prusa Research s.r.o. (17.122 posto), prošlogodišnji pobjednik Deliveroo (14.474 posto), iz Ujedinjenog Kraljevstva te Kiwi.com iz Češke sa rastom od 14.380 posto.

Iz Srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasirala 51 tvrtka, što je pad u odnosu na prošlogodišnjih 62. Najviše ih je iz Poljske, 17 tvrtki, slijede Litva i Češka sa po sedam, Hrvatska sa pet, Slovačka sa četiri, Rumunjska sa tri, Bugarska i Latvija sa po dvije, te Mađarska, Bosna i Hercegovina, Estonija i Srbija sa po jednom tvrtkom.

Ujedinjeno Kraljevstvo sa 118 tvrtki ima najviše uvrštenih na tu listu, dok je druga Nizozemska sa 82 tvrtke.

Ovogodišnji pobjednici izabrani su na temelju stope rasta prihoda na razini fiskalne godine u razdoblju od 2014. do 2017. godine. (Hina)

 

Mate Rimac: Sad smo već na 600 zaposelnika, gradimo novu tvornicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Oleg Butković: Ide ‘renesansa’ na hrvatskoj obali, ulažemo oko 100 milijuna eura u naše luke

Objavljeno

na

Objavio

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u četvrtak da će se u gradnju luka na Jadranskome moru uložiti 100 milijuna eura.

“Ide ‘renesansa’ na hrvatskoj obali, ulažemo oko 100 milijuna eura u projekte izgradnje luka, uglavnom županijskih luka, i svi projekti koji su spremni uglavnom se odobravaju – zasad ih je 15 na Jadranu”, rekao je Butković i dodao kako očekuje da će i Krilo-Jesenice vrlo brzo pripremiti projektnu dokumentaciju potrebnu za gradnju luke.

Ministar Butković dodijelio je danas na Pomorskom fakultetu u Splitu 33 stipendije za studente i učenike pomorskih fakulteta i škola u Splitu, Šibeniku i Zadru u povodu sutrašnjeg Dana pomoraca i brodaraca i njihova zaštitnika – Sv. Nikole.

“Visina stipendije za učenike je 800 kuna na mjesec, a za studente 1200 kuna i mislim da je to dobro”, rekao je Butković.
Podsjetio je kako je proteklih godina padao interes za pomorska zanimanja u Hrvatskoj, ali sada se stanje popravlja.

“Svi bismo voljeli da imamo puno više brodara, ali evo borimo se i za Jadroplov i za sve naše brodarske kompanije”, poručio je Butković.
U povodu Dana pomoraca danas je Splitu za sve umrle pomorce i brodarce bačen vijenac u more.

Dan pomoraca i brodaraca obilježit će se večeras i svečanom akademijom u hotelu “La Meridien Lav” u Podstrani, gdje će se sutra održati i konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Mate Rimac najavio otvaranje R&D pogona u Velikoj Britaniji

Objavljeno

na

Objavio

Kad već neće autoindustrija k nama, možda naši predstavnici krenu sa širenjem u inozemstvo. Ostvari li se najava Mate Rimca, njegova će kompanija imati pogon za istraživanje i razvoj smješten negdje u Velikoj Britaniji

Prošloga je tjedna Mate Rimac boravio u Londonu kako bi prisustvovao potpisivanju ugovora o ekskluzivnom zastupstvu njegove kompanije u Velikoj Britaniji.

Partner i zastupnik Rimac Automobila na Otoku je postala kompanija HR Owen, koja planira u mjestu Hatfield otvoriti i poseban izložbeni salon i tzv. “experience centar” u kojem će se Rimčeva vozila moći pogledati i doživjeti, javlja Bug.

Tom prilikom osnivač Rimac Automobila dao je i intervju za britanski Autocar u kojem je govorio o svojim planovima za širenje poslovanja.

Izjavio je tako da voli raditi s Britancima, da su oni jadni od najboljih i najpragmatičnijih inženjera u Europi, te da baš iz tog razloga planira otvoriti centar za istraživanje i razvoj upravo u Velikoj Britaniji.

Od drugih novosti, u ovom smo intervjuu saznali da će proizvodnja C_Two početi prije kraja ove godine, a da će finalna inačici biti ponešto drugačija od najava.

Imat će ipak jednostupanjski umjesto najavljivanog dvostupanjskog mjenjača, te da će prije puštanja u prodaju dobiti i novo ime. Koje – u Rimac Automobilima još nisu odlučili. Svjetsku bi premijeru produkcijski model C_Two (ili kako će se već zvati) trebao doživjeti na proljeće, na ženevskom sajmu automobila.

 

Mate Rimac: Sad smo već na 600 zaposelnika, gradimo novu tvornicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari