Connect with us

BiH

Pet kompanija želi graditi HE Vranduk

Objavljeno

-

Na Međunarodni javni poziv JP Elektroprivreda BiH za izgradnju hidroelektrane ‘Vranduk’ stiglo je pet konačnih ponuda.

Ponude su dostavili: Konzorcij – RIKO d.o.o. – Slovenija i EURO ASFALT d.o.o Sarajevo, BiH; JV STRABAG AG / Končar inžinjering za energetiku i transport, Lead Partner Strabag AG – Austrija i Hrvatska; CENGIZ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. – Turska; DONGFANG ELECTRIC CORPORATION LIMITED – Kina i Cooperativa Muratori & Cementisti – C.M.C. DI RAVENNA – Italija.

GRADNJOM HE "VRANDUK" OBNAVLJA SE I STARI GRAD VRANDUK

“Evaluacija dostavljenih ponuda, koju provodi Stručni tim JP Elektroprivreda BiH, trebalo bi da bude okončana u narednih 30 dana”, rečeno je Agenciji Fena u Službi za komunikacije Elektroprivrede BiH.

S obzirom na to da se Međunarodni javni poziv za izgradnju HE ‘Vranduk’ realizira prema procedurama nabavke međunarodnih financijskih institucija, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Europske investicijske banke (EIB) koje izgradnju hidroelektrane kreditiraju u iznosu 63,5 milijuna eura, izvještaj o evaluaciji svih pristiglih ponuda s prijedlogom Stručnog tima JP Elektroprivreda BiH za prihvatanje ponude koja je ocijenjena kao najpovoljnija, bit će dostavljen na suglasnost bankama kreditorima (EBRD, EIB).

Međunarodni javni poziv za izgradnju HE ‘Vranduk’ odnosi se na izradu projektne dokumentacije (glavni i izvedbeni projekt), proizvodnju, isporuku i montažu opreme, izvođenje građevinskih radova, testiranje postrojenja i puštanje u pogon.

HE ‘Vranduk’ je planirana kao protočno postrojenje derivacionog tipa s više objekata koji će funkcionalno predstavljati jednu cjelinu. Ukupna snaga HE ‘Vranduk’ iznosit će oko 20 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja 96,38 GWh.

Fena/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas