Connect with us

Komentar

Petar Šimić: Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade

Objavljeno

-

Petar Šimić, predsj. Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ o kampanji protiv pravednog reguliranja rada trgovina nedjeljom:

Svi koji žele vratiti TERET radne nedjelje na djelatnike u trgovini socijalno su neosjetljivi – bili oni poduzetnici ili političari! Oni bi upravo te djelatnike, koji su naši i susjedi i sugrađani, vratili na rad u trgovine tek što su prve nedjelje proveli u krugu svojih najmilijih.

Zakon o trgovini – koji je predložila Vlada RH na čelu s Andrej Plenković, a potvrdio #SaborRH – omogućava 16 radnih nedjelja tijekom godine & ni na koji način ne ugrožava turističku sezonu jer je vidljivo da sve trgovine na obali rade nedjeljom. Zakonom koji je krenuo s provedbom od 1. srpnja ispunjeno je obećanje iz #HDZ Izbornog programa #SigurnaHrvatska, a donesen je u konzultacijama sa sindikalistima i poduzetnicima & uz golemu potporu hrvatskih radnika, posebice onih u trgovini. Dobar i balansiran, zasigurno će proći test ustavnosti.

Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade, potez koji ne šteti poduzetnicima, a radnicima omogućava dostojanstveni radni tjedan & nedjelju s obitelji!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari