Pratite nas

Istaknuto

Peternel: Crvenkapice su se opet uzjogunile

Objavljeno

na

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel u statusu na svojem Facebook profilu odgovorio je na tekst portala Index.hr pod naslovom “Peternel predlaže izbacivanje studenata s Filozofskog: ‘Ja bih to riješio za par minuta'”, u kojem ga se optužuje da “ne bježi od ideološkog obilježavanja studenata”. Napisao je Igor Peternel na društvenoj mreži facebook, reagiravši na objede portala index

Crvenkapice su se opet uzjogunilie:

1. dragi indexovci, da je pravde i pravne države vaš portal odavno više ne bi postojao jer bi bio ugašen obzirom da ste firma utajivač poreza.

2. Silno vam je stalo do sloboda, a svojedobno ste objavili otvoreno pismo Aleksandre Kolarić u kojem ona traži otkaz dubrovačkom profesoru koji se usudio ironizirati njen lik o djelo.

3) U ovoj pobuni demonstranti prijete da će fizički onemogućiti odvijanje nastave, ako dekan ne ode u roku od par dana, a podršku im pritom pružaju pobunjeni profesori, forum mladih SDP-a, Ranko Ostojić Aleksandra Kolarić, Urša Raukar i određene skupine koje pripadaju lijevom politickom spektru. Dakle to je direktno miješanje u autonomiju sveučilišta.

4. Sve u svemu, nekad ste bili kao medij opaki, a sada ste samo smiješno patetični.
Velika pusica

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari