Connect with us

Politika

Peternel i Mujkić: Nećemo podržati Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova jer vodi politiku koja je više globalistička, a manje suverenistička

Objavljeno

-

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel i saborska zastupnica Ivana Mujkić održali su konferenciju za medije na temu sutrašnjeg glasovanja u Hrvatskome saboru.

Domovinski pokret sutra neće podržati Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova s obzirom da ono sadržava elemente rodne ideologije, kao i nedovoljno suvremen stav oko pojedinih pitanja vezanih uz odluke WHO-a i nekih drugih instanci. Drugim riječima, pravobraniteljica vodi politiku koja je puno više globalističkog, nego
suverenističkog karaktera. Što se tiče prijedloga Milorada Pupovca za
kandidata za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava
nacionalnih manjina, jednako tako Domovinski pokret će biti protiv.

Zastupnica Mujkić naglasila je da Domovinski pokret ostaje pri svojim
uvjerenjima i stavovima. Vezano za pravobraniteljicu za ravnopravnost
spolova smatramo da njeni stavovi apsolutno nisu u skladu s osnovnim
biološkim postavkama i zdravom logikom. Hrvatska treba imati jasan stav,
a mi sebi kao država ne možemo dozvoliti da čekamo nekakvu međunarodnu krovnu organizaciju koja će donijeti odluku, a onda tu odluku spustiti na nacionalnu razinu.

Upravo je jedna od glavnih zadaća pravobraniteljice borba za ravnopravnost spolova i stoga je jasno da se ovim izvješćem učinio ozbiljan propust s nedovoljno jasnim stavom oko sudjelovanja transrodnih osoba u sportskim natjecanjima, priopćeno je iz Domovinskog pokreta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas