Connect with us

Politika

Peternel: Mandat potpredsjednika Sabora možemo podijeliti s Mostom

Objavljeno

on

Škorinim odlaskom saborski Klub zastupnika Domovinskog pokreta past će s deset na samo osam članova i članica, jer je iz stranke nedavno izašla i Škorina sestra, zastupnica Vesna Vučemilović. Iako Škoro u subotu nije bio raspoložen za razgovor o svojem budućem političkom djelovanju, Vučemilović je u razgovoru za Jutarnji List otkrila smjer daljnjeg političkog angažmana.

– Iz Kluba zastupnika DP-a ću otići, jasno je da dalje ne možemo zajedno. Ali to ne znači da ću odmah iz jednog otići u drugi saborski klub. Bolje biti neovisna zastupnica nego se samo tako pridružiti nekom drugom klubu. Uostalom, u tom smislu uvijek ću voditi računa o volji birača koji su nas izabrali u Sabor. Da su željeli da odem u neki drugi klub, možda bi glasali za te ljude, a ne za mene i Domovinski pokret – rekla je Vučemilović. Ali nije a priori odbila mogućnost političke suradnje s Karolinom Vidović Krišto i Milanom Vrkljanom, dvoje zastupnika koji su u Sabor ušli na listi Domovinskog pokreta, a potom otišli iz kluba DP-a i nastavili kao nezavisni.

Odlaskom Miroslava Škore iz DP-a otvorilo se i pitanje kome će pripasti mjesto potpredsjednika Sabora, jer je jasno da će Škoro morati otići s te funkcije.

Naime, SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci pripada jedno, a na drugo potpredsjedničko mjesto odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova.

– Nemamo ništa manje prava na to mjesto nego Most. Možemo s njima razgovarati o tome, u obzir dolazi i podjela mandata između DP-a i Mosta – kaže Igor Peternel.

– Sasvim je jasno da oni neće moći zadržati isti broj odbora i pozicija u Saboru. Mi nećemo kokošariti, ali ćemo tražiti da se poštuje trenutni odnos snaga u Saboru. Sad smo fokusirani na pomoć našoj Banovini i zakonska rješenja koja pripremamo za jesen, ali ako ostatak oporbe krene u redefiniranje pozicija sukladno promjenama koje se događaju, sve na čemu ćemo mi inzistirati je pravednost i poštovanje trenutnog stanja. Moguće je da se do početka zasjedanja dodatno promijene odnosi – kaže zastupnik Mosta Nikola Grmoja, piše Jutarnji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR