Connect with us

Komentar

Peternel nakon napada Jakovine i Klasića: Još samo čekam Markovinu!

Objavljeno

on

Potpredsjednik HHO-a Igor Peternel proteklih dana pod napadom je povjesničara Hrvoja Klasića i Tvrtka Jakovine. Razlog – emitiranje filma ‘Sutjeska’ na RTL-u.

“Partizanski RTL uveseljava i educira svoju publiku! Dok Slovenci iskopavaju kosti žrtava, kod nas partizani upravo oslobađaju Europu!”, napisao je Peternel u ponedjeljak na facebooku.

Reakciju povjesničara poznatih po lijevim stavovima nije trebalo dugo čekati.

Jakovina je Peternelu poručio da proba službeno u ime HHO-a kontaktirati njemačko veleposlanstvo u Zagrebu i izraziti neslaganje zbog partizanske pobjede nad fašistima u Drugom svjetskom ratu.

“To će biti minorno u odnosu na odgovor koji će dobiti od njemačke strane. Organizaciji i pojedincima koji su nesretni rezultatom odnosno pobjedom nad fašizmom zapravo ni film ne može biti od pomoći”, kazao je Jakovina.

Klasić smatra da je riječ o povijesnom revizionizmu.

“Partizanske jedinice na bitci na Sutjesci, u kojoj su masovno sudjelovali Hrvati, ponajviše iz Dalmacije, jedna su od najsvjetlijih točaka hrvatske povijesti. Te ljude nitko nije mobilizirao ni tjerao da se pridruže borbi. Ti ljudi su se odlučili boriti protiv zla u stravičnim uvjetima i umjesto da nam takvo ponašanje dijela hrvatskih građana postane uzor i nešto čime se ponosimo, jer gotovo da u svjetskim okvirima nije postojao tako jak pokret otpora, mi danas pokušavamo odreći svijetlog dijela povijesti”, poručio je Klasić.

Podsjetio je da je film ‘Sutjeska’ s Richardom Burtonom u glavnoj ulozi, bio blockbuster i prikazivan od New Yorka, preko Pariza pa do Tokija, prenosi tportal u vrlo pristranom tekstu.

Naravno, Peternel im nije ostao dužan.

“Jakovina i Klasić su me danas podučili važnosti bitke na Sutjesci. Postao sam i revizionist! Sad jos čekam kritiku Markovine… i onda je moja životna misija ispunjena!”, napisao je Peternel na facebooku. Odgovorom cijenjenim profesorima zaključujem temu:
“Mogu ova gospoda mene podučavati što hoće , činjenica je da su se partizani borili na pravoj strani, ali jednako tako je činjenica da su počinili monstruozne i brojne zločine, neke otkrivamo još dan danas, da su uspostavili diktaturu, jednopartijski sistem koji je trajao skoro 50 godina, da su proganjali i neistomišljenike, a sve pod maskom antifašizma. Gospoda profesori se mogu postaviti na glavu, ali nikada neće uvjeriti moje bake i djedove kojima su ti isti partizani oduzeli kompletnu imovinu i uselili u njihovu imovinu nepoznate ljude, njih nikada neće uvjeriti da su ih partizani oslobodili”, zaključio je Peternel.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR