Connect with us

Politika

Peternel: Nakon pritiska građana i DP-a Zagreb, obustavlja se proces izgradnje spalionice medicinskog otpada na Rebru!

Objavljeno

-

Danas je objavljeno kako je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja prije nekoliko dana donijelo rješenje o obustavi postupka procjene utjecaja na okoliš objekta za gospodarenje zaraznim medicinskim otpadom Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

”Upravo je objavljeno kako se obustavlja proces izgradnje spalionice na Rebru! Galama i prosvjedi se ponekad isplate, bar u izbornoj godini. Još jednom su pobijedili razumni ljudi. Izuzetno smo zadovoljni ovom pobjedom i odlukom Ministarstva. Domovinski pokret Zagreb uvijek će se boriti za dobrobit građana glavnoga grada Hrvatske!”, poručio je danas Igor Peternel, predsjednik DP-a Zagreb i potpredsjednik Gradske skupštine.

Da podsjetimo, još sredinom veljače ove godine Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine, i Slaven Dobrović, potpredsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Skupštini Grada Zagreba, održali su konferenciju za medije na temu planiranog Projekta izgradnje spalionice medicinskog otpada u KBC-u Zagreb (Rebro).

Peternel je tom prigodom poručio da je Domovinski pokret Grada Zagreba apsolutno protiv ovakvog projekta kakav je predložen, te da im uopće nije jasno kako nekome padne na pamet da u samom centru grada, po ovakvoj proceduri, osmisli projekt i inzistira na tome.

”Oni su išli u proceduru bez valjane studije izvodljivosti i bez valjane opcijske analize. To je, u stvari, spaljivanje opasnog otpada. S druge strane, ne znamo ništa o materijalu koji se spaljuje, o čemu se radi, koliko je plastike, koliko je metala, zavojnog materijala, vlage, koji je kemijski sastav. Stoga je ovo čemu smo izloženi neozbiljan postupak i hitno ga je potrebno vratiti unazad”, istaknuo je u veljači Dobrović.

DP Zagreb je ujedno podržao i prosvjed građana protiv planirane izgradnje spalionice medicinskog otpada u KBC-u Zagreb, a kojeg je 18. veljače 2023. organizirala Građanska inicijativa ‘Stop spalionici Rebro’ na ulazu u park Maksimir.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas