Petir: ‘Pokrenuli smo postupak za isključenje Kreše Beljaka iz HSS-a’

0

‘Sve je ovo velika farsa, performans, igrokaz Kreše Beljaka koji želi odagnati sve delegate koji ga ne podržavaju, kako bi sebi osigurao fotelju na mjestu predsjednika HSS-a, stranke koju niti ne voli, već je sustavno uništava’, kazala je Petir.

Burno je ovih dana između šefa HSS-a Kreše Beljaka i Marijane Petir, koja je privremeno suspendirana iz stranke. Marijana Petir obratila se javnosti.

“Vidjeli ste da Beljak ovih dana provodi čistke i o tome nas obavještava putem medija, samo zato što smo izrazili nezadovoljstvo i najavili kandidature za vodstvo stranke.

Beljak želi spriječiti prisustvovanje skupštini onima koji za njega ne bi glasovali.

Vrijeđao je uličarskim jezikom, rušio ugled HSS-a tijekom kampanje, zatajio je bitan dio prošlosti, da smo to znali ne bi mogao biti ni član HSS-a.

Pokrenuli smo postupak pred nadležnim tijelima stranke za isključenje Beljaka i pred državnim tijelima da provjere vodstvo stranke”, kazala je Marijana Petir.

Marijani Petir uručili su plastične vile uz poruku da ljudi iz HSS-a i Slavonije znaju što se time radi.

“Beljak je svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete vidjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko pet tisuća glasova. Mislim da je svima koji znaju računati jasno da Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je Petir.

‘Sve je ovo velika farsa, performans, igrokaz Kreše Beljaka koji želi odagnati sve delegate koji ga ne podržavaju, kako bi sebi osigurao fotelju na mjestu predsjednika HSS-a, stranke koju niti ne voli, već je sustavno uništava’, kazala je Petir.

Na konferenciji za medije Petir je kazala kako je predsjednik stranke, Krešo Beljak, ostalim članovima zatajio da osim ponude iz SDP-a postoji ponuda iz HDZ-a te je samostalno doni odluku o toj suradnji.

‘Preveo je HSS iz pobjedničkog i gubitnički tabor. Nisu ostvarili ono zbog čega su prodali HSS, a prodali su ga za judine škude. Nešto što je staro više od 100 godina i što je nacionalna baština, ne može se prodati, stoga ga pozivam da odstupi. Beljak nije dostojan imena Hrvatske seljačke stranke’, poručila je Petir.

facebook komentari