Connect with us

Religija i Vjera

Petorica fratara položila doživotne zavjete u Mostaru

Objavljeno

-

U nedjelju 18. rujna 2016., petorica fratara
fra Jure Barišić (r. 1979.) iz Župe sv. Ante, Šuica;
fra Dragan Bolčić (r. 1989.) iz Župe sv. Ivana Krstitelja, Konjic (nastanjen u Župi sv. Jakova ap., Međugorje);
fra Jozo Hrkać (r. 1992.) iz Župe Uznesenja BDM, Široki Brijeg;
fra Robert Kavelj (r. 1990.) iz Župe bl. Alojzija Stepinca, Chicago;
fra Robert Pejičić (r. 1992.) iz Župe sv. Petra i Pavla, Mostar, položili su svečane (doživotne) zavjete u Mostaru.
Svečano misno slavlje predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Miljenko Šteko u koncelebraciji s mostarskim župnikom fra Božem Milićem, meštrom hercegovačkih bogoslova fra Ivanom Landekom ml., uz još tridesetak braće i brojnim pukom u mostarskoj crkvi.

svecani-zavjeti-mostar-fratri

Misno slavlje uzveličali su svojim pjevanjem bogoslovi i novaci uz ravnanje fra Stanka Mabića. U liturgiji su u asistenciji služili bogoslovi, uz ravnanje ceremonijera fra Antonia Šakote.
U svojoj je propovijedi fra Miljenko mladu braću koja daju svečane zavjete pozvao na budnost, da im svjetla vjera bude potkrijepljena djelima i neka osvjetljava životni prostor ne samo njih nego i svih ljudi oko njih.
Uz to je lijepo objasnio značenje čvorova na našem redovničkom pojasu: Na našem pojasu nalaze se tri čvora, tri zaveska, koji predstavljaju naše zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće – na koje se vi, dragi kandidati, večeras spremate svečano prisegnuti.
Dok sâm pojas daje sigurnost našem fizičkom hodu, obdržavanje zavjetâ daje sigurnost našem najdubljem životnom hodu. Kad Isus nama danas kaže „neka vam bokovi budu opasani“, želi nam reći: Držite svoje zavjete! Samo tako vaš će životni hod biti uvijek stabilan i siguran, pa i u vrijeme moga iznenadnog dolaska.

Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja, gdje su braća u rukama provincijala položila svoje doživotne zavjete u franjevačkome redu i potpuno se predali na služenje bratstvu.

Na kraju misnoga slavlja nazočne je pozdravio mostarski gvardijan fra Danko Perutina te uputio čestitke svečano zavjetovanoj braći.

Nakon mise u dvorani samostana upriličena je zajednička večera uz čestitke i druženje.

svecanizavjeti

Brotnjo.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari