Connect with us

Reagiranja

Petrina reagirao na provokacije Raškovićeva unuka tijekom ljetovanja u Primoštenu

Objavljeno

-

Jovan Ivić, 24-godišnji student filozofije iz Beograda, unuk jednog od pokretača srpske pobune u Hrvatskoj dr. Jovana Raškovića i sin predsjednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić, proteklih dana objavama na svom Facebook profilu uznemirio je javnost rugajući se Hrvatskom nazivajući Dalmaciju ‘zapadnom srpskom pokrajinom’, a u svojim objavama najavljivao je kako će slijedeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći negoli onaj iz devedesetih godina. Njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je ljetovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa djevojkom Jovanom Marinković ovih dana posjećivao druge gradove po Dalmaciji. Za boravka u Splitu, na Facebook stranici objavio je tekst ‘posljednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini.

Na ovakvo ponašanje u srijedu je reagirao donedavni saborski zastupnik i načelnik općine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Iviće objave na fejsu.

Nezamislivo je da nakon ovih javnih drskih provokacija Jovana Ivića nije intervenirao nitko iz MUP-a ili DORH-a. Taj mladić svojim istupima vrijeđa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinskog rata, te daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno ljetuje. On svojim velikosrpskim težnjama izravno provocira cjelokupni hrvatski narod koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpio – kazao nam je Stipe Petrina.

Dok aktualni državni dužnosnici Hrvatske, dodao je Petrina, daju zeleno svjetlo Srbiji u Europsku uniju, dotle nadležna tijela šute i ne poduzimaju ništa u vezi smišljenih velikosrpskih provokacija Jovana Ivića.

– Svaki poziv na agresiju na Hrvatsku treba smatrati ozbiljnim činom i spriječiti ga u korijenu, da nikome više slično ne pade na pamet. Podsjetio bih da sa 90-te godine kao tadašnji tajnik Mjesne zajednice Primoštena pokrenuo peticiju o osudi antihrvatske djelatnosti psihijatra Jovana Raškovića i o zabrani njegova dolasku u kuću koju je imao u Primoštenu. No, taj moj čin tada je osudio Hrvatski sabor i stao u zaštitu ljudskih prava dr. Raškovića. Znamo što se kasnije događalo s našim pravima. Stoga pozivam Policiju i Državno odvjetništvo da energično spriječe provokatorske akcije i poduzmu represivne mjere protiv Raškovićevog unuka koji svojim istupima javno poziva na mržnju i nasilje protiv hrvatskog naroda – rekao je Stipe Petrina.

Inače, vilu u Primoštenu pokojni Jovan Rašković sagradio je 60-tih godina prošlog stoljeća. Zajedno s Raškovićem tijekom ljeta u vili su osamdesetih godina često boravili srpski akademici i u njoj je stvorena ideja o velikoj Srbiji. Ratnih devedesetih godina vila je minirana i uništena, da bi je nakon rata obnovila Sanda Rašković Ivić, jedina kći i nasljednica Jovana Raškovića. Nekoliko godina ona je vilu bezuspješno prodavala, a nakon toga odlučila je zadržati u obiteljskom vlasništvu, te u nju dolazi preko ljeta sa kćerkom i sinom Jovanom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari