Pratite nas

Reagiranja

Petrina reagirao na provokacije Raškovićeva unuka tijekom ljetovanja u Primoštenu

Objavljeno

na

Jovan Ivić, 24-godišnji student filozofije iz Beograda, unuk jednog od pokretača srpske pobune u Hrvatskoj dr. Jovana Raškovića i sin predsjednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić, proteklih dana objavama na svom Facebook profilu uznemirio je javnost rugajući se Hrvatskom nazivajući Dalmaciju ‘zapadnom srpskom pokrajinom’, a u svojim objavama najavljivao je kako će slijedeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći negoli onaj iz devedesetih godina. Njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je ljetovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa djevojkom Jovanom Marinković ovih dana posjećivao druge gradove po Dalmaciji. Za boravka u Splitu, na Facebook stranici objavio je tekst ‘posljednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini.

Na ovakvo ponašanje u srijedu je reagirao donedavni saborski zastupnik i načelnik općine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Iviće objave na fejsu.

Nezamislivo je da nakon ovih javnih drskih provokacija Jovana Ivića nije intervenirao nitko iz MUP-a ili DORH-a. Taj mladić svojim istupima vrijeđa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinskog rata, te daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno ljetuje. On svojim velikosrpskim težnjama izravno provocira cjelokupni hrvatski narod koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpio – kazao nam je Stipe Petrina.

Dok aktualni državni dužnosnici Hrvatske, dodao je Petrina, daju zeleno svjetlo Srbiji u Europsku uniju, dotle nadležna tijela šute i ne poduzimaju ništa u vezi smišljenih velikosrpskih provokacija Jovana Ivića.

– Svaki poziv na agresiju na Hrvatsku treba smatrati ozbiljnim činom i spriječiti ga u korijenu, da nikome više slično ne pade na pamet. Podsjetio bih da sa 90-te godine kao tadašnji tajnik Mjesne zajednice Primoštena pokrenuo peticiju o osudi antihrvatske djelatnosti psihijatra Jovana Raškovića i o zabrani njegova dolasku u kuću koju je imao u Primoštenu. No, taj moj čin tada je osudio Hrvatski sabor i stao u zaštitu ljudskih prava dr. Raškovića. Znamo što se kasnije događalo s našim pravima. Stoga pozivam Policiju i Državno odvjetništvo da energično spriječe provokatorske akcije i poduzmu represivne mjere protiv Raškovićevog unuka koji svojim istupima javno poziva na mržnju i nasilje protiv hrvatskog naroda – rekao je Stipe Petrina.

Inače, vilu u Primoštenu pokojni Jovan Rašković sagradio je 60-tih godina prošlog stoljeća. Zajedno s Raškovićem tijekom ljeta u vili su osamdesetih godina često boravili srpski akademici i u njoj je stvorena ideja o velikoj Srbiji. Ratnih devedesetih godina vila je minirana i uništena, da bi je nakon rata obnovila Sanda Rašković Ivić, jedina kći i nasljednica Jovana Raškovića. Nekoliko godina ona je vilu bezuspješno prodavala, a nakon toga odlučila je zadržati u obiteljskom vlasništvu, te u nju dolazi preko ljeta sa kćerkom i sinom Jovanom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Što ne ode od društva na vlasti koje ne ispunjava njegova nadanja i želje?

Objavljeno

na

Svako malo, tandem Pupovac-Kraus, iskorištavaju pojedine obljetnice iz NOB-a za svoju promidžbu i političke mitinge, a onda i za „proizvodnju“ neprijatelja.

Na tim i takvim događanjima najmanje je riječ o onome zbog čega su došli, već se sve po „srpskom“ receptu pretvara u pljuvanje i bljuvanje Hrvata i Hrvatske države.

U nedjelju, 23. lipnja 2019. „tandem“ je „gostovao“ u Jadovnu, jednom od logora smrti  u vrijeme ustaške vladavine.

Umjesto da su se istinski poklonili žrtvama, mediji javljaju da su prije svega skrenuli pozornost da se u Hrvatskoj  negiraju  zločini počinjeni u NDH!?

Zatim su dodali da žele da puna istina dopre do javnosti i do mladih koji o ovim zločinima ne znaju ništa.

Želimo da se otvoreno kaže da je NDH bila zločinačka tvorevina, jer skupine i pojedinci to negiraju. Na primjer, prije nekoliko dana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je primila Hrvatski obrambeni zdrug Jazovka“ – istaknuo je Ognjen Kraus, koji predstavlja židovske organizacije u Hrvatskoj.

Kao prvo, o NOB-u i njihovih protivnicima, u Hrvatskoj se iznimno mnogo zna. Od II. svjetskog rata, pa sve do današnjih dana o tom razdoblju uči se u svim školama. Do 1990. djeca su (kao u Kini i Sjevernoj Koreji) morala  ići u obilazak svih područja vezana uz NOB-e, Tita i partije.

Otkad je stvorena hrvatska država pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu u školama se uči svega nekoliko sati.

U kojoj školi se, primjerice, uči o Junacima Domovinskoga rata iz njihovih sredina, odnosno koja osnovna ili srednja škola (o fakultetima da i ne govorimo) nosi ime po nekom od stradalih hrvatskih ratnika?

U vrijeme komunizma čak je i tvornica donjeg rublja morala nositi ime po nekoj Titovoj partizanki!

Inače, gospodine Kraus, pa najviši hrvatski politički dužnosnici ne jednom, već neprestano poput papagaja, ponavljaju ono što vi želite čuti (ali očito pravite se da ne čujete) da je NDH bila zločinačka tvorevina, jedino je dr. Franjo Tuđman govorio da „NDH nije bila samo kvinsliška tvorevina i fašistički zločin nego je predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnošću“. Slično se moglo čuti i od bl. Alojzija Stepinca. Nu, unatoč toga i oni su osuđivali zločine koji su se tada događali.

Što bi vi još htjeli? Da Grabar-Kitarović, Jandroković ili Plenković ono što neprestano govore o NDH samo za vas i Pupovca to i potvrde kod „javnog bilježnika“?

Pored toga, Pupovac „pleše kola“ s onima na vlasti, pa što s njima već jednom ne riješi ovo pitanje, što ne ode, ako vidi da oni dozvoljavaju relativizaciju zločina, da ne daju da se zabrani HOS-ova zastava?

A to što je predsjednica Republike primila predstavnike organizatora skupa Jazovka, dakle ljude koji svake godine pod njezin visokim pokroviteljstvom organiziraju komemoraciju za nevine  žrtve, bačene poput pasa u duboku jamu, nije baš ništa sporno, osim pitanja-zašto ti partizani-zločinci nisu još  na robiji?

Zar se, gospodine Kraus, i danas mora i treba šutjeti o stravičnim partizanskim i komunističkim zločinima nad nevinim Hrvatima, poglavito nakon II. svjetskog rata?

Ne, taj film više nećete gledati!

Milorad Pupovac, koji navodno odlično živi od „stvaranja i napuhavanja ustaških i inih zločina“, istaknuo je da nije dovoljno samo posjećivati Jasenovac i Jadovno, da treba ići i u 50 drugih mjesta stradanja.

Da, ali nije rekao (to mu ne pada ni na pamet) da treba ići i u mjesta stradanja nevinih Hrvata. Samo iz doba Domovinskoga rata u Hrvatskoj je otkriveno oko 150 masovnih grobnica.

Milorade ili Mile, kako te neki zovu, jesi li posjetio barem jednu masovnu grobnicu, ili neko selo koje su spalili Srbi? Što ne dođeš nikada recimo u Škabrnju, mjesto nedaleko kojeg si rođen i odrastao, pa da vidiš i čuješ kako su i zbog čega  Srbi u ovom ratu masakrirali hrvatsku djecu, žene, starce…

I to je hrvatska povijest, ili bi trebala biti!

Ali, ne. Pupovac i kompanija isključivo obilaze mjesta iz II. svjetskog rata i tamo nam drže lekcije. Što ne odu nekada i u posjet Golom Otoku ili Staroj Gradiški ili u neki od mnogobrojnih logora Hrvata koji su od 1991. bili u Srbiji?

Zašto im to nije prihvatljivo, kad su žrtve žrtve?

O NOB-u, Titu i partiji dosad je snimljeno nekoliko tisuća filmova i objavljeno na desetke tisuća knjiga. Tito je još uvijek na popisu počasnih članova HAZU, ali i pojedinih gradova kao što je Zagreb.

A zašto pupovci i slični toliko „forsiraju“ partizanske i slične obljetnice? Pa, u prvom redu da  prikriju stravične zločine Srba, od Vukovara, Voćina, Zadra, Gospića, Saborskog, Knina, Kijeva, Šibenika, Karlovca do Dubrovnika,  u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Misle i vjeruju da će bukom prebrisati suvremenu hrvatsku povijest.

Malo sutra!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari