Connect with us

Hrvatska

Petrov i Karamarko imaju saborsku većinu – 78 potpisa

Objavljeno

-

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je nakon konzultacija da Most i HDZ imaju saborsku većinu. Predsjednici su pokazali da imaju 78 potpisa. Ime mandatara znat ćemo sutra u ovo vrijeme, rekao je Karamarko.

[ad id=”93788″]

Pokazali smo predsjednici 78 potpisa te dokazali da raspolažemo saborskom većinom. Sutra u ovo vrijeme imat ćemo mandatara. Nastojat ćemo da mandatar bude stručno, nestranačko lice, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Naš je cilj bila stručna vlada s nestranačkim mandatarom, istaknuo je čelnik Mosta Božo Petrov. Suradnja s Hrvatskom raste do jutros mi je bila ugodna, no obzirom na to što se dogodilo, mi nećemo odustari od naših principa. Dakle, nismo imali izbora. I dalje očekujem dogovor s drugom stranom. Bili smo spremni na dogovor. Tražili smo 8 ministarstva, ali u konačnici nije bitno imate li 6, 7, 8 resora, nego kako će se to odraditi. Danas smo o tome kratko popričati s Domoljubnom koalicijom. Vlada se neće definirati u 24 sata. Najvažnije je da sada imamo parlamentarnu većinu. Za mandatara je rekao da Most ima svoje prijedloge te da vjeruje da i Domoljubna koalicija ima svoje prijedloge, vjerujem da ćemo se usuglasiti. Most je uvijek bio dosljedan. U ovom trenutku bilo kojoj drugoj strani zatvorena su vrata. Prema Domoljubnoj koaliciji idemo s istim zahtjevima.
Hrvatska nema prava na loše eksperimente, rekao je Karamarko. Tražimo stručnost, rekao je ne želeći reći ime osobe koju će predložiti za mandatara .

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari