Pratite nas

Politika

Petrov: Nadamo se da SDP-ova odluka nije konačna

Objavljeno

na

Čelnik Mosta Božo Petrov jučer je rekao kako se nada da odluka SDP-a nije konačna.

[ad id=”93788″]

“Žao mi je što SDP ne prepoznaje razlog zbog čega je potreban konsenzus velikih stranaka iako je u sličnim situacijama u drugim državama on postignut”, komentirao je Petrov zaključke GO-a SDP-a, te dodao: “Nadamo se da njihova odluka nije konačna jer je tek u ponedjeljak rok”, piše Večernji list.

Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a u subotu je odlučio da neće sudjelovati u eventualnoj tripartitnoj vladi. Milanović je rekao da time nisu odbili Most, nego HDZ.

Most je nakon toga poručio da ostavljaju mogućnost da se do utorka kada će MOST opet imati nacionalno vijeće SDP ipak predomisli i promijeni svoju odluku.

“Ako odgovor bude isti kao onaj SDP-a onda će oni morati sami, te dvije najveće stranke pronaći izlaz iz ove pat pozicije, ako HDZ odgovori pozitivno na oba ova prijedloga nastavit ćemo razgovore s tim da ćemo sačekati dan dva SDP jer vremena više nema, ali ćemo ostaviti otvorena vrata jer želimo da dođe do te trojne vlade, reformske vlade”, rekao je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

“Očekivano da je antireformski SDP odbio prijedlog Mosta, jer Zoran Milanović cijeli tjedan pokušava izvesti puzajući državni udar – na silu formirati saborsku većinu i svim sredstvima onemogućiti pobjedničke reformske snage da formiraju novu Vladu. Milanovićevu tehničku Vladu ne zabrinjavaju najave o znatnom padu gospodarskih aktivnosti u 2016. godini, ne zanima ih rješavanje problema i reforme, već samo vlastite fotelje i privilegije”, poručili su iz HDZ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari