Connect with us

Reagiranja

Petrov Oreškoviću: Kavu možemo popiti, ali ona neće utjecati na stav Mosta

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je izjave predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića da će se sutra naći s njim i Tomislavom Karamarkom te popiti kavu.

[ad id=”93788″]

“Da, mi možemo popiti kavu. Važno je razgovarati o svim temama koje se dotiču projekata, reformi i planova Vlade te funkcionalnost Vlade treba postojati, jer je stabilnost Vlade najvažniji interes građana RH. Ona ne smije ovisiti o bilo kakvim političkim sporovima, ali to neće utjecati na naš stav oko potrebe za razrješenjemTomislava Karamarka. Uostalom, Most je od samog formiranja Vlade cijelo vrijeme naglašavao potrebu za stabilnošću Vlade i borio se da se bilo kakvi politički odnosi ne prelijevaju na rad Vlade. To je bio naš stav od početka i isti je i danas. Uvijek smo razdvajali rad Vlade od odnosa političkih stranaka i rada u Saboru.

Nažalost, naša šutnja zbog želje za očuvanjem Vlade od njezinog formiranja, pri određenim problematikama nije bila ponekad razumljiva građanima, a drugi su je iskorištavali. Ali, uvijek smo htjeli probleme rješavati na diskretan, diplomatski način. Smatramo da to jest pravi put, dok god postoji mogućnost za to. Ali cilj je uvijek isti, očuvanje Vlade, provedba njezinog plana i politička odgovornost svih nas koji u njoj djelujemo”, rekao je potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov, prenosi Večernji list.

Premijer Orešković iz Pariza je poslao poruku da će se sutra naći s dvojicom potpredsjednika.

“Sutra ću se naći s potpredsjednicima Karamarkom i Petrovom. Malo ćemo se popričati, popiti kavicu pa vidjeti na koji način ćemo malo smanjiti tenzije, ali uvjeren sam da imamo zajedničke ciljeve”, rekao je Orešković na kraju svog dvodnevnog posjeta Parizu.

“Mislim da trebamo komunicirati, naći ću se Karamarkom i Petrovom, imamo zajedničke ciljeve. Ja ću raditi svoj dio posla i zato sam danas tu, da pošaljemo pozitivne poruke. Trebamo se naći i vidjeti kako ostvariti zajedničke ciljeve, da podignemo standard hrvatskih građana. To je kao u obitelji, ne moramo se uvijek slagati oko nekih tema, ali ono oko čega se slažemo jest ono što smo obećali građanima, podizanje standarda”, rekao je Orešković zamoljen da komentira dosad najveću političku krizu u sadašnjoj hrvatskoj Vladi.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari