Pratite nas

Komentar

Petrov: Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast

Objavljeno

na

Čelnik MOST-a Božo Petrov obratio se u 22.15 javnosti povodom osvajanja 16 mandata prema posljednjim DIP-ovim rezultatima, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

”Vaš izlazak na izbore je bio vaše pravo i vaša dužnost. Ona bi danas trebala značiti odgovornost, veću od bilo kakvih isprava javnobilježničkih ugovora i sporazuma. Postoje važni trenuci u životu, koji zahtijevaju racio. Za nadati je se da će ljudi prihvatiti poziv da izgrade bolju domovinu. Prošlo je za slaganje novih slagalica. Ako ikad, onda danas trebamo sve ljude najstručnije. Neminovno će postojati situacije zbog strukturalnih promjena gdje će biti potrebno uvesti bolne promjene, koje će zahvatiti prijatelje ili rodbinu. Ako se ne naprave reforme, onda će i povlašteni biti dugoročno oštećeni. Bitno je baviti se javnim, a zaboraviti privatnop. Pozivam da napravimo bolji i pravedniji sustav. Znam da se to može, budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku”, rekao je Petrov.

Petrov je za HTV izjavio kako se ne smatra zvijezdom izbora.

”Najvažnije je poticanje konkurentnosti našeg gospodarstva. Očekujemo da će se napraViti teritorijalni reustroj, lokalne i regionalne uprave, reforme u javnom sketoru što znači da će biti doveden profesionalni menadžment u poduzeća, zapošljvanje po sposobnosti a ne po podobnosti, reforme u pravosuđu, u godinu dana završavati postupke, a ne kao danas 10 godina. Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast. Smatramo da su izbori mnogo jeftiniji nego još jedna nesposobna vlast”, rekao je Petrov za HTV.

Na pitanje hoće li se odnosi Prgometa i Karamarka osujetiti, odgovorio je:

”Mi smo ove rivalitete ili nesuglasice što se tiče osobne razine mogli staviti u pozadinu. Nikakve takve nesuglasice neće utjecati kao što je upravljanje državom”, rekao je Petrov.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari