Pratite nas

Zanimljivosti

PhotoMath : Aplikacija rješava matematiku uz pomoć kamere

Objavljeno

na

Da bi vidjeli rješenje nekog zadatka, sve što trebate je uperiti kameru, a hrvatska aplikacija PhotoMath će prikazati rješenje i sve korake koji vode do rješenja.

Aplikacija PhotoMath, hrvatske tvrtke PhotoPay, predstavila se danas na završnici startup natjecanja u sklopu konferencije TechCrunch Disrupt u Londonu.

PhotoMath 2

Kako bi riješio matematičke zadatke, PhotoMath koristi kameru mobitela, odnosno korisnik jednostavno treba usmjeriti kameru prema zadatku i dobit će trenutno rješenje na ekranu mobitela. Svrha aplikacije je da bude koristan alat za učenje jer prikazuje i detaljne korake koji vode do rješenja.

matematika

24sata.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Bosch razvio brzi test za koronavirus

Objavljeno

na

Objavio

Njemački tehnološki div Bosch objavio je da je razvio brzi test za koronavirus a Siemens je najavio uspostavu mreže za 3D printanje dijelova medicinskih uređaja.

Potpuno automatiziran test daje rezultate za manje od dva i pol sata a namijenjen je za upotrebu u bolnicama, liječničkim ordinacijama i drugim zdravstvenim ustanovama, stoji u priopćenju tvrtke, objavljenom u četvrtak.

Ima “točnost veću od 95 posto“ i zadovoljava standarde kvalitete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), tvrde u Boschu.

Trenutno se rezultati testiranja na koronavirus u Njemačkoj čekaju četiri do pet sati, a zbog vanjskih laboratorija koji obavljaju ključni dio posla katkada i dulje, prema institutu Robert Koch.

Boschov test trebao bi omogućiti da se cijeli postupak obavlja u bolnicama ili klinikama.

Kompanija ga je razvila u roku od šest tjedana, u Njemačkoj bi trebao biti dostupan od travnja, a naknadno i u drugim zemljama.

Prema riječima Boschove glasnogovornice, još se čekaju odobrenja nadležnih tijela iako neki laboratoriji u određenim okolnostima već mogu dobiti pristup tehnologiji.

Još nije jasno koliko će koštati, dodaje dpa.

Nacrt testa uključuje uređaj za analizu Vivalytic u koji se umeće bris pohranjen u kasetu.

I industrijski konglomerat Siemens pridružio se u četvrtak borbi protiv koronavirusa, najavljujući pokretanje mreže 3D printera koja će liječnike povezati s tvrtkama radi 3D printanja medicinske opreme.

Mreža bi trebala ublažiti akutnu nestašicu opreme poput respiratora, priopćila je tvrtka.Siemens je osigurao 120 printera za potrebe vezane uz korona, rekla je glasnogovornica, dodajući da se očekuje da će se inicijativi pridružiti i druge tvrtke. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

101-godišnjak u Italiji pobijedio koronavirus

Objavljeno

na

Objavio

Italiju je u moru loših vijesti razdragao čudesan oporavak 101-godišnjaka koji se othrvao koronavirusu.

“Gospodin P.”, kako su ga nazvali u javnosti da mu zaštite identitet, hospitaliziran je prošli tjedan, ali je u srijedu pušten kući pošto je pobijedio virus, priopćio je njegov grad Rimini., piše HRT.

Naglašavajući da je “gospodin P.” rođen usred pandemije španjolske gripe, koja je ubila 50 milijuna ljudi, zamjenica gradonačelnika Gloria Lisi rekla je da njegovo izlječenje daje “nadu svima”.

Stariji ljudi posebno su osjetljivi na COVID-19, bolest koju izaziva koronavirus. Po talijanskoj statistici, bolest ubija 22,9 posto starijih od 90 godina.

Rimi je obalni turistički grad na talijanskoj strani Jadrana, u pokrajini Emilia-Romagna, drugoj najpogođenijoj virusom nakon Lombardije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari