Connect with us

Pijani Peđa pjevao ‘Čavoglave’

Objavljeno

on

Ja sam pijana budala. Nimalo se ne ponosim time što je bilo, rekao nam je Peđa Grbin (SDP), kojeg je čitatelj 24sata snimio u noćnom klubu u noći na nedjelju

U Zagori na izvoru rijeke Čikole, grmio je vidno alkoholiziran 35-godišnji Peđa Grbin (SDP). Noć na nedjelju proveo je za šankom pulskog noćnog kluba. Priznaje da je pretjerao jer je i u ponedjeljak bio mamuran.

– Ja sam pijana budala. Nimalo se ne ponosim time što je bilo. Više-manje se sjećam te noći. Najradije bih da se nikada nije dogodila. Još sam mamuran – rekao nam je Grbin, kojega je čitatelj 24sata snimio u elementu.

Grbin se za vikend opuštao s prijateljima u noćnom izlasku. Trudio se zadržati notu kulture pa se između pjesme i razgovora ispričavao gostima kad bi ih nehotice trknuo rukom. Zbog previše alkohola, ovaj dvometraš je teško koordinirao rukama. Omakla mu se i psovka kroz pjesmu.

– Jebo vam pas mater… – prepjevao je u navijačkom tonu pjesmu “Da nije ljubavi”. Thompsonova “Bojna Čavoglave” razgalila mu je srce pa je iz svega grla s prijateljima zapjevao. 
Na ekskluzivnim snimkama s Grbinom je prijatelj koji uz smiješak prati njegov pjev. Grbin nije krio da je zadovoljan posluživanjem pa je u zanosu rekao barmenu: “U ovom svemiru ti si kralj”. Naš poziv ga je iznenadio i posramio, no rekao je da nema što kriti.

Nije se dao sa šanka…

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a i jedan od najbližih suradnika premijera Zorana Milanovića, nije izdržao. Uhvaćen je kako u ranim jutarnjim satima pijan tetura u jednom pulskom lokalu.

 Smrtni grijeh

Saznali smo da je Grbin, što je za jednog ljevičara smrtni grijeh, “prikriveni poklonik” desničarske ikone Marka Perkovića Thompsona. Povrh toga, Grbin nije pjevao neku socijalno angažiranu pjesmu ili neku srcedrapateljsku baladu. Mlađahni zastupnik pjevao je ili bolje rečeno pokušao je pjevati Čavoglave, pjesmu koja je na crnoj listi svakog istinskog ljevičara i SDP-ovca.

“Dan poslije” Peđa Grbin nije tražio olakotne okolnosti za sebe. Po našemu sudu čak se i previše posipao pepelom zato što u tom pijanstvu, koliko god žestoko bilo, nije nikoga vrijeđao niti fizički napao. (Kako bi to izgledalo možemo samo zamisliti jer je Grbin gorostas od preko dva metra).

– Ne mogu iskazati kakvu nelagodu i sram osjećam zbog svega što sam napravio prijateljima i obitelji. To je bilo glupo pijano ponašanje. Jednostavno se tako zalomilo – skrušeno priznaje Grbin koji će morati odgovarati na dva škakljiva pitanja. Prije svega, nije lijepo da se jedan uvaženi saborski zastupnik SDP-a tako “nalije” i dočekuje jutro u noćnom baru. Još će teže naći opravdanje za pjevanje Čavoglava. Psihijatar dr. Miro Jakovljević smatra da ne bi trebalo pretjerano kritizirati Grbina. Naprotiv, treba pokazati razumijevanje za njega. Normalno je da se čovjek ponekad opusti i napije, a i pjesma Čavoglave, osim jednog ili dva stiha, uopće nije sporna. Uostalom, ako je bivši predsjednik Mesić mogao pjevati ustaške pjesme, onda može i Grbin Čavoglave. Postoji, doduše, i ona narodna izreka da pijan govori ono što trijezan misli, ali to je ipak malo nategnut zaključak.

Tko je, zapravo, pravi Peđa Grbin? Ozbiljni političar pomalo štreberskog izgleda koji poput robota provodi volju partije i šefa Milanovića ili razigrani i raspjevani mladi čovjek koji tulumari do ranih jutarnjih sati. Iako to partijanje na prvi pogled može biti približavanje narodu, takav populizam nije bez opasnosti. – Ljevičari se mogu osjetiti izdanima, dok desnica opet može reći da nije Peđa za Thompsona te da bi za njega bilo primjerenije da pjeva “Druže Tito, ljubičice bijela” – ističe Jakovljević. Zanimljivo je da je Thompsonu zabranjeno pjevati u pulskoj Areni, a sada jedan od vodećih ljudi stranke koja podržava tu zabranu bira jednu od najosporavanijih pjesama iz njegova opusa. Jakovljević smatra da bi Grbin sada trebao pokrenuti inicijativu da se Thompsonu dopusti da pjeva u Areni. Grbin nije bio raspoložen za analize Thompsona. Smatra da bi mu trebalo dopustiti da pjeva ako bi se odrekao koketiranja s ustaštvom.

Alkohol i kokain

Psihologinja Mirjana Krizmanić ističe da je Grbin došao na poziciju koja je iznad njegovih mogućnosti ta da je zbog toga preopterećen. A možda ima i ljubavne probleme.

Damir Kajin se slaže da je Grbin preopterećen zbog teškog političkog bremena koje mu je na leđima.

– Netko to liječi za šankom u nekoj oštariji, a netko povlači kokainske “line” s pupka zgodnog komada – nije mogao odoljeti Kajin da se ne očeše o svoje bivše kolege u IDS-u. Kao što ne sumnja u iskreni antifašizam Stipe Mesića, tako ne sumnja ni u Peđu Grbina.

[vsw id=”29WuoIH4Mjc” source=”youtube” width=”625″ height=”380″ autoplay=”no”]

24sata/vl

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari