Connect with us

Naši u svijetu

Pilot Boeinga koji se srušio bio zaslijepljen laserom?

Objavljeno

-

Zasljepljivanje laserima u tom je kraju čest slučaj i proteklih godina nekoliko je puta ozbiljno ugrozilo sudionike zračnog prometa

Pilot zrakoplova Boeing 777 Asiana Airlinesa, koji se prošle subote srušio na aerodromu u San Franciscu, pri čemu su poginule dvije putnice, a njih 168 ozlijeđeno, istražiteljima je izjavio kako ga je prilikom slijetanja zaslijepila jaka svjetlost. Dogodilo se to na visini od 150 metara, a USA Today piše da pilotova izjava sugerira kako je netko i prema tom zrakoplovu usmjerio laser.

Zasljepljivanje laserima u tom je kraju čest slučaj i proteklih godina nekoliko je puta ozbiljno ugrozilo sudionike zračnog prometa. Da bi se stalo na kraj huliganskom ugrožavanju sigurnosti u zraku, američki suci počeli su izricati drakonske kazne za počinitelje tog prekršaja.

Tamošnji mediji podsjećaju da su istražitelji ranije izjavili kako su piloti srušenog zrakoplova prekasno uočili da lete prenisko te da zrakoplov nije bio u ravnini piste. Na visini od 150 metara pokušali su ispraviti položaj, no 34 sekunde kasnije udarili su u pistu.

vecernjilist

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari