Connect with us

Događaji

Piloti HRZ-a na humanitarnoj utrci 00:24 RUN za Dječju onkologiju Rebro

Objavljeno

-

Foto: HRZ / M.Karačić, L. Šapina, R. Ribarić

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovat će na humanitarnoj utrci ’00:24 RUN’ za Odjel dječje onkologije bolnice Rebro, koja će se održati 24 minute iza ponoći sa subote na nedjelju 28. na 29. rujna u  Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Ovo je prva utrka u Hrvatskoj koja će se trčati na aerodromskoj pisti, odnosno uzletno-sletnoj stazi, a prijavljeno je više od 1000 profesionalnih i rekreativnih trkača. Također kao natjecatelji sudjelovat će piloti i zrakoplovni tehničari iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ-a te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman, navode iz MORH-a.

Humanitarna utrka 00:24 RUN koncipirana je na način da sudionici u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara, a uplate startnina bit će donirane Zakladi – dječja onkologija Rebro u Zagrebu s ciljem opremanja novog Odjela dječje onkologije.

Na zadanoj trasi bit će izloženi i borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopter Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prijatelj utrke je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, a utrci će nazočiti izaslanik potredsjednika Vlade i ministra obrane, ujedno direktor Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj.

Glavni organizator utrke su 24 sata i Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman, a uz HRZ, prijatelj utrke je i Ministarstvo unutarnjih poslova, ističu iz MORH-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari