Connect with us

Hrvatska

Piloti preletom Kiowa čestitali dan obrane Zadra (VIDEO)

Objavljeno

-

Foto: HRZ i PZO

Piloti preletom Kiowa čestitali dan obrane Zadra

Letačke posade Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izvele su danas, u petak 6. listopada 2017. pozdravni prelet s četiri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iznad gradskog naselja Dračevac povodom obilježavanja 26. obljetnice obrane Grada Zadra.

Pozdravnim preletom piloti iz 93. zrakoplovne baze u Zemuniku uputili su čestitku svim braniteljima i stanovnicima Zadra u sklopu održavanja Programa sjećanja na jedan od najznačajnijih događaja suvremene povijesti Zadra i Republike Hrvatske kada je zaustavljen neprijateljski pokušaj osvajanja Zadra te obranjen Grad Zadar.

Program obilježavanja obrane Grada Zadra započeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar te ispred spomenika 3. imotske bojne kao i kod spomen obilježja na Dračevcu, a nastavljen je služenjem Svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu gdje je održana i Svečana akademija.

5. listopada 1991. Zadar – kako je grupa hrabrih mladića Hrvata na Dračevcu obranila grad?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari