Pratite nas

Promo

PINK WING – Ekskluzivna vožnja najljepšom cestom u Europi!

Objavljeno

na

Pet dana neprestanog pokreta, događaja i impresivnih vidika, spremite se za – Pink Wing 2017. Drugu godinu za redom karavana 65 luksuznih vozila poput Rolls Roycea, McLarena, Lamborghinija, Aston Martina i Ferrarija vrijedna ukupno oko 20 milijuna eura donosi jedinstveno, neposredno iskustvo krajolika i okusa Hrvatske. Trenutno navrijednije vozilo prijavljeno u karavanu je Lamborghini Aventador vrijedan skoro tri miljuna kuna – no organizatori očekuju i neka još ekskluzivnija iznenađenja.

‘Ružičasta krila’ ove godine mijenjaju trasu pa iako je start u Zagrebu i cilj u Šibeniku isti, ove godine skreću u Opatiju i spuštaju se prema Senju i Karlobagu na kako kažu ‘najljepšu cestu u Europi’.

‘Imamo 130 sudionika od kojih su većina Hrvati iz svijeta biznisa, a nekolicina je stranih vozača iz Kenije, Švicarske, Austrije, Njemačke i iz država regije. Nakon uspjeha prvog Pink Winga ovaj turističko gastronomski projekt podigli smo na veću razinu. Reakcije sudionika su i nas iznenadile jer su odreda svi govorili pa ovo su najljepše ceste u Europi – pa smo ih i poslušali’, kazao je jedan od organizatora Robert Bajs.

Kako ističu organizatori ova ‘utrka’ nema nikakvih dodirnih točaka s kontroverznim britanskim Gumballom. Baš suprotno, kažu,  ovdje se vozi po ograničenjima i zadanom rutom s naglaskom na uživanju u sigurnoj vožnji. Uz prioritet promocije turizma i predivnih priobalnih cesta Pink Wing će imati i humanitarni karakter.

‘Vozit ćemo pod strogo kontroliranom pratnjom policije i nećemo uzrokovati prometne gužve.

Grad Zagreb će dio sredstava kojim podržavaju naš projekt uplatiti u humanitarne svrhe, dok će sudionici i partneri projekta donirati sredstva za financiranje potrebite osobe ili obitelji u Šibeniku’, najavio je Bajs.

Ipak, kao i uvijek gdje su gume u pitanju, nikako neće izostati adrenalina i energije: nakon okupljanja 14. lipnja u samom srcu metropole, na kojem ćete se upoznati s novim prijateljima i suputnicima i „odraditi“ party zagrijavanja, 15.6 kreće se prema omiljenom okupljalištu zaljubljenika u metalne ljubimce – stazu na Grobniku, gdje će se iznimno moći stati na papučicu gasa.  Istog dana birana lokalna hrana i pića okrijepit će sudionike za opuštajuće uživanje u ljepotama Opatije.

Ruta zatim vodi na jug, prema Senju, tvrđavi Nehaj i ručku s nesvakidašnje veličanstvenim pogledom na jadransko plavetnilo. Ulogu večernjeg gostoprimca preuzima grad Šibenik gdje je Pink Wing za početak pripremio lounge party, kako bi drugog dana imali snage za hedonističko uživanje na otoku Obonjanu uz beach party te navečer za finalnu gala večeru i vrhunsku zabavu na ekskluzivnom događanju.

Nezaobilazna Plitvička jezera zaokružuju ovu turističko-gastronomsku avanturu, a povratak u Zagreb zajamčen je uz velik osmjeh na licu i puno sjajnih fotografija prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Kako poručuju dečki koji stoje iza projekta, Robert Bajs, Marko Fratrić i Kristijan Semulić, Pink Wing je prilika za sudionike da prožive esenciju svega što privlači milijune turista na našu obalu i kontinent te da se poveže s ljudima sličnih interesa. Karavanu prati produkcija visoke kvalitete, najbolji fotografi i snimatelji čiji kadrovi će se plasirati i stranim medijima.  Od svega bi naravno najviše koristi imao domaći turizam, a kojem prema svim stručnjacima nedostaje upravo ponuda za goste viših primanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Promo

Spider grupa na svjetskom tržištu nudi kvalitetu i prepoznatljivost kroz svoje izvorno hrvatske proizvode i brendove

Objavljeno

na

Objavio

Mladi poduzetnik iz Pitomače, predsjednik Uprave Spider Grupe Denis Nemčević primjer je izuzetno sposobnog poslovnog čovjeka koji voli svoj zavičaj, Domovinu i svojih ruku djelo:

SPIDER GRUPA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU NUDI  KVALITETU I PREPOZNATLJIVOST KROZ SVOJE IZVORNO HRVATSKE PROIZVODE I BRENDOVE

– Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla.  Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim  da je domoljubni segment  vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce… I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis Nemčević, predsjednik Spider grupe iz Pitomače.

Nekoliko je  hrvatskih tvrtki koje uspješno kroče svjetskim tržištima i svijetli su primjer, kako se iz jedne male zemlje kao što je Hrvatska uz prirodnu ljepotu i bogatstvo, rad i pošten odnos može ostvariti zapažene rezultate i na vrlo zahtjevnom inozemnom tržištu. Te tvrtke do svojega rezultata nisu došle preko noći. Njihovi poslovni uspjesi plod su dugogodišnjega promišljanja, osmišljavanja i  realizacije projekata.

Među  hrvatskim gospodarskim uspješnicama    pozornost plijeni Spider grupa iz Pitomače iza koje stoji 30-godišnji obiteljski rad. Grupu vodi njezin predsjednik Denis Nemčević a u pet tvrtki stvara preko 150 djelatnika organizacijski raspoređenih kao “švicarski sat”. No,  iza toga je, uistinu mnogo neprospavanih sati uz rad i promišljanje Denisove obitelji, najprije pokojnoga oca, a onda majke i sestre i cijeloga lanca cjelokupnoga biznisa. A osnovna djelatnost Spider grupe je prozvodnja i plasman vlastitih proizvoda(čajeva) na tržište:

– Mi smo sastavljeni od pet povezanih poduzeća. Na prvom mjestu nam je vlastita plantaža i proizvodnja na 200 ha zemljišta u Podravini, gdje dominantno uzgajamo kamilicu i ostalo ljekovito bilje. Radi se o jednom zaokruženom procesu organske proizvodnje. Tu je i  tvrtka koja se bavi kooperacijom, a preko nje kontroliramo 1 000 ha poljoprivredne proizvodnje opet dominantno kamilice u Podravini, Slavoniji, a jednim  dijelom i u Mađarskoj, ostvarujući tako i prekograničnu suradnju. Tvrtka Jan Spider je najstarija u grupi. Osnovana je 1991. godine, a od 1996. godine prerađujemo preko 200 vrsta bilja i to sve skupa završi u našoj proizvodnoj tvrtki Herbarium, koja se bavi finalizacijom u proizvodnji, što znači proizvodnjom gotovih čajeva, kaže nam predsjednik Uprave Nemčević i ističe kako njegova grupa godišnje upakira preko 15 milijuna kutija čajeva ili preko 300 milijuna filter vrećica čaja godišnje. A ta bi se proizvodnja, kaže on, mogla uskoro i povećati, jer je grupa pred početkom izgradnje nove tvornice u blizini Pitomače, a investirat će 4 milijuna  eura, što će tvrtku podići na još veću razinu. Naravno, time će tvrtka dobiti i veći iskorak na inozemnom tržištu, gdje uspješno kroči već godinama:

– Mi više izvozimo nego što prodamo proizvoda u našoj zemlji. No, zadovoljni smo rezultatima rada, jer smo obiteljska tvrtka u drugoj generaciji upravljanja, ponosno ističe Denis i napominje kako grupa ima riješen izvoz u veliki broj zemalja. Jako mu je draga inicijativa o povezivanju hrvatskih poslovnih ljudi, koju kroz Registar poslovnih subjekata izvan Republike Hrvatske pokreće Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske:

– Svaka inicijativa ovakve vrste je jako dobro došla.  Svaki pokušaj za spajanjem, za povezivanjem je sjajna stvar za nas poduzetnike koji izvozimo. S obzirom da sam već duže vrijeme prisutan na svjetskom tržištu vidim  da je domoljubni segment  vrlo bitan i s obzirom da smo vezani s jednom talijanskom tvrtkom, mogu reći vidjevši i na njihovu primjeru, da zapadne zemlje njeguju princip “svoj-svoje”. Talijani pomažu Talijane, Nijemci, Nijemce… I mi trebamo njegovati princip “Hrvati Hrvatima” i zato s inicijativama koje dolaze iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao što je ovaj Registar poslovnih subjekata izvan RH, možemo se povezati te zajednički probati nastupiti i izvoziti svoje proizvode, koji itekako imaju mjesta na inozemnom suncu, kaže Denis.

Denis Nemčević je primjer mladoga čovjeka, koji svoj kruh zarađuje u svojoj zemlji, a proizvode nudi i na zahtjevnom svjetskom tržištu. No, živi, radi i plaća porez  u Hrvatskoj. Kaže da se u Hrvatskoj može živjeti od svojega rada, a da mu njegovi djelatnici vjeruju i da polako osvaja jesu stalna zapošljavanja novih ljudi, čak i onih koji zbog njegovoga odnosa i uvjeta rada napuštaju Zagreb i dolaze u unutrašnjost, poput vrijednog menadžera Danijela Ivandije.

– Događa se da nas koči birokracija, zakonodavstvo, ali mislim da, kada bi se to malo posložilo, bilo bi puno lakše i nema razloga da se stvari ne poprave, jer u Hrvatskoj ima dobrih ljudi, kvalitetnih ideja i zdravih firmi te svi zajedno zaslužujemo još jednu priliku za jednim jačim “poslovnim vjetrom u leđa” kako bi svima bilo bolje. Trebamo pokušati okrenuti taj negativni trend iseljavanja iz Hrvatske, a koji u konačnici nikom ne donosi dobro, kaže Denis te napominje kako će Spider grupa nastaviti njegovati svoja dva brenda čajeva: “GARDENOLO” i  “NATURAVITA”,  koju su akvizirali od Atlantic grupe, a radi se o nekadašnjim Cedevita čajevima. Radi se o brendu koji posluje na pet tržišta, a glavna su Hrvatska i Bosna i Hercegovina. “Natura Vita” zaslužuje i razvitak novih prodajnih kanala i tržišta, a ljudi poput Nemčevića da svojim radom razvijaju svoj posao i otvaraju nova radna mjesta za nove osmjehe na licima hrvatskih ljudi.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Promo

Božićna čestitka Osječko-baranjskog župana Ivana Anušića

Objavljeno

na

Objavio

Miran i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu 2019. godinu želi vam župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari