Pratite nas

Promo

PINK WING – Ekskluzivna vožnja najljepšom cestom u Europi!

Objavljeno

na

Pet dana neprestanog pokreta, događaja i impresivnih vidika, spremite se za – Pink Wing 2017. Drugu godinu za redom karavana 65 luksuznih vozila poput Rolls Roycea, McLarena, Lamborghinija, Aston Martina i Ferrarija vrijedna ukupno oko 20 milijuna eura donosi jedinstveno, neposredno iskustvo krajolika i okusa Hrvatske. Trenutno navrijednije vozilo prijavljeno u karavanu je Lamborghini Aventador vrijedan skoro tri miljuna kuna – no organizatori očekuju i neka još ekskluzivnija iznenađenja.

‘Ružičasta krila’ ove godine mijenjaju trasu pa iako je start u Zagrebu i cilj u Šibeniku isti, ove godine skreću u Opatiju i spuštaju se prema Senju i Karlobagu na kako kažu ‘najljepšu cestu u Europi’.

‘Imamo 130 sudionika od kojih su većina Hrvati iz svijeta biznisa, a nekolicina je stranih vozača iz Kenije, Švicarske, Austrije, Njemačke i iz država regije. Nakon uspjeha prvog Pink Winga ovaj turističko gastronomski projekt podigli smo na veću razinu. Reakcije sudionika su i nas iznenadile jer su odreda svi govorili pa ovo su najljepše ceste u Europi – pa smo ih i poslušali’, kazao je jedan od organizatora Robert Bajs.

Kako ističu organizatori ova ‘utrka’ nema nikakvih dodirnih točaka s kontroverznim britanskim Gumballom. Baš suprotno, kažu,  ovdje se vozi po ograničenjima i zadanom rutom s naglaskom na uživanju u sigurnoj vožnji. Uz prioritet promocije turizma i predivnih priobalnih cesta Pink Wing će imati i humanitarni karakter.

‘Vozit ćemo pod strogo kontroliranom pratnjom policije i nećemo uzrokovati prometne gužve.

Grad Zagreb će dio sredstava kojim podržavaju naš projekt uplatiti u humanitarne svrhe, dok će sudionici i partneri projekta donirati sredstva za financiranje potrebite osobe ili obitelji u Šibeniku’, najavio je Bajs.

Ipak, kao i uvijek gdje su gume u pitanju, nikako neće izostati adrenalina i energije: nakon okupljanja 14. lipnja u samom srcu metropole, na kojem ćete se upoznati s novim prijateljima i suputnicima i „odraditi“ party zagrijavanja, 15.6 kreće se prema omiljenom okupljalištu zaljubljenika u metalne ljubimce – stazu na Grobniku, gdje će se iznimno moći stati na papučicu gasa.  Istog dana birana lokalna hrana i pića okrijepit će sudionike za opuštajuće uživanje u ljepotama Opatije.

Ruta zatim vodi na jug, prema Senju, tvrđavi Nehaj i ručku s nesvakidašnje veličanstvenim pogledom na jadransko plavetnilo. Ulogu večernjeg gostoprimca preuzima grad Šibenik gdje je Pink Wing za početak pripremio lounge party, kako bi drugog dana imali snage za hedonističko uživanje na otoku Obonjanu uz beach party te navečer za finalnu gala večeru i vrhunsku zabavu na ekskluzivnom događanju.

Nezaobilazna Plitvička jezera zaokružuju ovu turističko-gastronomsku avanturu, a povratak u Zagreb zajamčen je uz velik osmjeh na licu i puno sjajnih fotografija prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Kako poručuju dečki koji stoje iza projekta, Robert Bajs, Marko Fratrić i Kristijan Semulić, Pink Wing je prilika za sudionike da prožive esenciju svega što privlači milijune turista na našu obalu i kontinent te da se poveže s ljudima sličnih interesa. Karavanu prati produkcija visoke kvalitete, najbolji fotografi i snimatelji čiji kadrovi će se plasirati i stranim medijima.  Od svega bi naravno najviše koristi imao domaći turizam, a kojem prema svim stručnjacima nedostaje upravo ponuda za goste viših primanja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Promo

Doživite dašak čarolije na Božićnom balu lipicanaca

Objavljeno

na

Objavio

Kao godina osnutka Ergele u Đakovu navodi se 1506., kada se prvi put u pisanom dokumentu spominje ta riječ, ali postoje podaci da je egzistirala i prije pisanog spominjanja, odnosno da su je utemeljili bosansko-srijemski biskupi na posjedima dobivenim darovnicom ugarsko-hrvatskog kralja Kolomana jos 1239. godine.

Božićni bal lipicanaca je sam po sebi turistička atrakcija, ali ta manifestacija kao posebnu vrstu kulturnog turizma pozicionira i Ergelu, koja opet na takav način želi potaknuti gospodarski razvoj cijele Đakovštine.

Dresurno jahanje potječe iz doba baroka. Španjolski i napolitanski konji te njihovi izravni nasljednici, lipicanci, bili su najcjenjeniji kraljevski konji tog vremena. To je 500 godina stara rasa konja stvorena za ekskluzivne dvorske svečanosti i simbol je baroka. Izuzetne mogućnosti ovih prekrasnih konja, njihova elegancija, poseban način na koji se kreću i sposobnost učenja učinili su da oni ubrzo postanu ljubimci publike u cijelom svijetu.

Uzimajući u obzir prethodno rečeno, ovogodišnja Božićna priča „Tajna bijele kočije“, bit će ispričana na  Božićnom balu lipicanaca koji će se održati 15. prosinca godine u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu. Za istu su organizirana dva termina. U 17:00 i u 20:00 sati. Dođite i oduševite se.

Baš kao oko 1.400 posjetitelja prethodne godine. Doživite dašak čarolije. Neka vam ova jedinstvena priča dočara božićno vrijeme u zatvorenoj jahaonici Državne ergele lipicanaca u Đakovu gdje će se koristili raskošni efekti, kako bi u središtu svega bili zanosni, bijeli lipicanci, koji su, skromno je reći, kulturno bogatstvo Hrvatske!

Za vrijeme održavanja ove znakovite manifestacije, ispred jahaonice organiziran je i adventski sajam domaćih obrta i OPG-a. Zahvaljujući tome, imat ćete jedinstvenu priliku razdragati i svoje nepce, a kućama se, jamčimo Vam, nećete vratiti praznih ruku.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Snažna podrška Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Bosni i Hercegovini!

Objavljeno

na

Objavio

Delegacija vodećih BH biznisa i društvenih biznisa u studijskoj posjeti Svjetskom ekonomskom forumu (Davos; WEF) u Ženevi

Svjetski ekonomski forum (Davos; WEF), preko svog predstavnika Pablo Izquierdo (Head of Europe and Eurasia) uputio je poziv direktoru Fondacije Mozaik, Zoranu Puljiću, Schwab društvenom poduzetniku, za studijsku posjetu ovom izuzetnom i vodećem svjetskom ekonomskom događaju. Ovom prilikom je okupljena bosanskohercegovačka reprezentacija kada je riječ o ekonomiji i društvenim biznisima.

Njemački ekonomist i inženjer prof. Klaus Schwab, osnivač i prvi čovjek Svjetskog ekonomskog foruma, iako to nije bilo planirano, iskazao je veliku čast delegaciji iz BiH. Naime, prof. Schwab prekinuo je druge obaveze iz kalendara aktivnosti kako bi pozdravio naš tim, predvođen direktorom Fondacije Mozaik, Zoranom Puljićem, s kojim ga dijeli višegodišnje poznanstvo i partnerstvo kroz Schwab Fondaciju.

Studijsko putovanje predstavnika vodećih BH biznisa Svjetskom ekonomskom forumu organizirano je uz pažljivu pripremu zanimljivog programa, s idejom otvaranja novih poslovnih perspektiva i ambiciju da se dodatno potaknu razmišljanja na temu prilagođavanja poduzetničkih modela izazovima budućnosti. Uz direktora Fondacije Mozaik Zorana Puljića, Schwab društvenog poduzetnika, u delegaciji predstavnika, sudjeluju i kreatori i lideri vodećih BH biznisa: Almir Jazvin iz Prevent grupacije, Amer Bukvić iz Sarajevo biznis foruma, Edin Deljkić iz BIT alijanse, Ivan Barbalić predstavnik Vijeća za međunarodne odnose, Rusmir Hrvić iz AS grupacije.

Riječi dobrodošlice u ime organizatora uputili su Masao Takahashi (Head of Forum Members and Member of the Executive Committee) i Pablo Izquierdo (Head of Europe and Eurasia). Uvodni brifing na temu geopolitičke situacije na Zapadnom Balkanu održale su Martina Larkin (Head of Europe and Member of the Executive Committee) i Donata von Der Leyen (Lead for Balkans).

„Imali smo vrlo žive rasprave koje su urodile novim idejama o nastavku saradnje. Pozvani su BH biznisi da se uključe u rad Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), vrata su širom otvorena i ovom prilikom pozivam sve naše poslovne ljude da nam se pridruže! S velikim zadovoljstvo mogu najaviti i da će gospodin Pablo Izquierdo uskoro doći u glavni bh. grad, u uzvratnu posjetu. Naime, dogovoreno je da će na Sarajevo biznis forumu, WEF i Fondacija Mozaik upriličiti sesiju na temu 4. industrijske revolucije. Delegacija će se prethodno sastati u Sarajevu, i to u vrlo skoro vrijeme, na poziv Fondacije Mozaik, kako bi se dogovorili i projektirali budući koraci razvoja poduzetništva u Bosni i Hercegovinu, a sve to uz snažnu podršku WEF-a“, objavljuje odlične vijesti Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik i Schwab društveni poduzetnik.

WEF digitalna platforma za biznis, globalne poslovne mreže, poslovne prilike, poslovna inteligencija

Posebno dinamičan razgovor odigrao se na temu Napredna proizvodnja, uvodničar Francisco Betti (Head of Advanced Manufacturing). Nezaobilazno kada je u budućnost u pitanju jesu teme o četvrtoj industrijskoj revoluciji i inspiracija. Svoje viđenje predstavio je Nicholas Davis (Head of Society and Innovation, Member of the Executive Committee).

O obrazovanju, vještinama i radnim mjestima govorili su Pear Samandari i Rigas Hadzilacos (Leads for Employment and Skills). Brifingom na temu razmjene znanja kojeg su vodili Stephanie Burrell i Beren Evans (Knowledge team) završen je prvi dio ovog studijskog putovanja.

Nakon oficijelnog programa upriličena je studijska posjeta EPFL-u, Inovacijskom parku Ecole polytechnique fédérale de Lausanne (Federalna poli-tehnička škola Lozane). „Ovdje smo dobili odličan pregled rada jednog od vodećih univerziteta na svijetu i poziv da se naši biznisi uključe u različite istraživačke programe koji se odvijaju na temu novih tehnologija, materijala, umjetne inteligencije…“, pojašnjava Zoran Puljić.

Poduzetništvo u interesu društva i svjetske javnosti

Inače, godišnji skup u švicarskim Alpama u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma jedinstven je međunarodni događaj na kojem se spajaju sam vrh svjetskog biznisa, ekonomije i politike. Susreti u Davosu zapravo su višednevno druženje vrha svjetske politike, biznisa i nevladinog sektora. Posljednjih godina dominiraju teme o stvaranju zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu. No Davos možemo sagledavati i kroz dublju razinu, ali za nju je potrebno podsjetiti na povijest Svjetskog gospodarskog foruma (WEF, World Economic Forum).

Kao instituciju osnovao ga je njemački ekonomist i inženjer Klaus Schwab 1971. godine pod imenom Evropski menadžerski forum. Neprofitna organizacija sa sjedištem u Ženevi sadašnje je ime dobila 1987., a Schwab se i danas nalazi na funkciji izvršnog predsjednika WEF-a.

Proklamirana misija mu je ‘poboljšati stanje svijeta’, odnosno truditi se ‘prikazati poduzetništvo u interesu svjetske javnosti, uz zadržavanje najviših standarda u vlasti’. U Forumu dodaju i da im je moralni i intelektualni integritet ‘u srcu svega što rade’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari