Connect with us

Život

PIRAMIDA: Željka Ogresta eliminirala Tihomira Dujmovića iz finala!

Published

on

Voditeljica HRT-ove “Piramide” u jednom se trenutku pokušala narugati Dujmovićevim stavovima na način koji nije primjeren javnoj televiziji. Iako je vodio nakon drugog kruga, Radmanova televizija si nikako nije smjela dopustiti da jedan od najutjecajnijih hrvatskih političkih komentatora završi u “velikom finalu”.

Radmanova Hrvatska televizija još je jednom pokazala kako se zapravo na njoj ništa nije promijenilo iz vremena ‘agitpropa’. Inače, izraz ‘agitprop’ nastao je u Sovjetskom savezu kao skraćenica za državni “odjel za agitacije i propagande”, a kasnije su ga preuzele sve komunističke zemlje pa i SFRJ. Za one koji ne znaju ili se ne sjećaju ‘agitprop’ je imao za cilj širenje komunističkih ideja, pod svaku cijenu i na sve moguće načine.

Dakle, gledajući sinoćnju “Piramidu” gledatelji su ostali doslovce šokirani navijačkim odnosom Željke Ogreste prema gostima u tzv. malom finalu. Dva političara (Dragan Vulin, novi predsjednik HDSSB-a i Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja i bivša Račanova glasnogovornica i članica SDP-a) te novinar (Tihomir Dujmović) jednostavno na kraju nisu imali isti tretman.

Naime, nakon drugog kruga Dujmović je vodio prema glasovima gledatelja, jer je bio najuvjerljiviji govornik u dvije uvodne teme, ali onda je na scenu stupila voditeljica. Prijetila je realna opasnost da Dujmović na kraju pobijedi i ode u veliko finale što si HRT, jasno, nikako nije smio dopustiti.

U jednom trenutku Željka Ogresta se na temi koja nije imala nikakve veze s politikom prilično ružno i neprofesionalno narugala gospodinu Dujmoviću koji je kazao kako zna tko je kriv za situaciju da je jedan mladi čovjek završio u zatvoru jer je koristio konoplju u terapijske svrhe.

Ogresta mu je uskočila u riječ, prekinuvši ga pitanjem: “Partija?”, što je bilo apsolutno neprimjereno jer je na taj način zapravo sugerirala neku navodnu Dujmovićevu opsjednutost “partijom” o kojoj u zadnje vrijeme često i s razlogom govori u javnosti.

– Moram priznati da se jednoj iskusnoj novinarki i kolegici s kojom sam na “Stojedinici” radio još prije 30 godina nije smjelo dogoditi da navijački stane na jednu stranu. Ne mislim da je taj trenutak bio presudan, očito je gospođa Kolarić bila uvjerljivija i iskreno joj čestitam. Inače, Željka radi sjajnu emisiju, no gorak okus je ostao, izjavio nam je kratko Tihomir Dujmović.

Nažalost, način na koji je Dujmović ‘eliminiran’ samo potvrđuje da na današnjem HRT-u očito ne pobjeđuju stavovi nego dojmovi, što je samo dokaz površnosti koja danas vlada u Hrvatskoj. Osim toga ako je jedan od najčitanijih hrvatskih političkih komentatora vodio nakon drugog kruga, a u trećem su teme bile ipak nepolitičke, onda je sugestija voditeljice i sve što se nakon toga događalo očito imalo utjecaja na konačni ishod. No to je sada ionako manje važno.

Radmanova televizija je već odavno postala sama sebi svrha, točnije, Prisavlje se iz javne televizije zaslugom agitpropovaca pretvorilo u partijsku televiziju. Tzv. Hrvatska televizija pod Radmanovim vodstvom osim što ne ispunjava svoje zakosnke obveze više ne predstavlja nikoga osim šefa i njegovih sljedbenika. Prisavlje je postalo ekspozitura SDP-a, i to onog radikalnog dijela koje se nikako ne može pomiriti s činjenicom da su se komunizam i Jugoslavija zauvijek raspali, a partijsku propagandu nipošto više ne mogu voditi našim novcem. A u tu se priču ljudi poput Dujmovića nikako ne uklapaju.

Dražen Boroš/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari