Connect with us

Vijesti

Pismo Brune Bušića Zlatku Markusu (2)

Objavljeno

on

[pullquote_left]Bruno Bušić je rođen 6 listopada 1939. godine u selu Vinjani u zaseoku Bušića Draga. Otac Hrvat Dalmatinac a majka Hrvatica Hercegovka, rođena Petrić, umrla 1943. a otac Josip umro 1964. [/pullquote_left]

 

Stockholm, 24.5.1975.

Dragi Zlatko,

oprosti što Ti nisam prije poslao obećani tekst. Znadeš i sam kako je to, odeš amo, tamo i vrijeme prođe. B. (Branko, mo) Salaja još uvijek nisam vidio, nisam imao vremena za to.

Ti ovo pročitaj, postavi pitanja i pošalji s tim da bude objevljeno čim prije. Ja bih volio kad bi ovaj put sva tri pitanja bila objavljena od jednom.

Molim Te iz onoga moga prvog teksta izbaci ili preformuliraj ono da me uzradovalo kad je došlo Karađorđevo. To bi neki mogli zlobno protumačiti na svoj način.

Za idući put najavi: Sustav Titova osiguranja, Naoružanje i moral JNA, Nesporazumi oko Bugojna, Kako je došlo do rasprave između Babića i Soljana, Svađe unutar sadašnjeg vodstva u Hrvatskoj, Hrvatski partizanski i generali kažu: Mi smo se borili protiv fašizma, a Srbi protiv hrvatske države, Hrvatska zemlja s najmanje kvislinga u novoj povijesti…

Oprosto na rukopisu. Žuri mi se.

Tebe, Nadu, Tanju i Tomislava, do skorog viđenja, srdačno pozdravlja    Bruno.

 

Nastavlja se. Otporaš.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR