Pratite nas

Pismo čitatelja: Sve otuđeno treba vratiti

Objavljeno

na

Poštovano i cijenjeno uredništvo,

Pozivam se na članak 48 Ustava RH koji kazuje kako se jamči pravo vlasništva i ono je nepovredivo.

No, Srbija, TO Srbije, JNA, crnogorske jedinice, paravojne srpske jedinice u razdoblju od 1. kolovoza 1991. Do 1998. sa mojih adresa u Erdutu i Dunavska obala u Dalju opljačkali su i otuđili:

Kruljač za kukuruz traktor „Tomo Vinković „ s prikolicom, „hondu „ MIO ,šator za pet osoba, zlatninu u vrijendosti 10.000 kuna, 6 bačava nafte, šuplje cigle oko 400 komada, automobil „zastava 101“ tj, stojadin proizveden 1977. 4 plinske boce, mali klavir, stol za stolni tenis, 400 britanskih funti na štednji u Jugobanka poslovnica Samobor u Vojvodini, betonske stupove oko 25 komada, 2 nova kreveta, novi čardak s kukuruzom, razne vrste alata oko 150 komada, oko 400 knjiga, odjeće (velike količine ) 1 bačva puna meda, pčelinjak -15 košnica, metalni kontejner dimenzija oko 4×3 aparat za varenje Iskra, barometar od starinske važnosti, kotao za pečenje rakije, posteljinu ( veća količina ) kompletan pribor za svinjokolju, 2 dalekozora, tepih raznih veličina i količine, gramofon s oko 199-tinjak gramofonskih ploča, 1 telefonski aparat, 1 vagu za mjerenje težine, 4 vreće cementa BEOMAL, 3 kompletna pribora za jelo, 1 bušilica za olovo, nepoznat broj dasaka, greda i letava, itd..itd.

Mogao bih vam napisati čitav elaborat o tome.

Naše smrtno tijelo živi od materijalnog, pa sada kada je već vrijeme da UN presudi agresorima za genocid, i Vi koji čitate ove retke napravite nešto konkretno za mene.

Ako ništa drugo neka se zna za sva vremena da je Beograd dužan vratiti sve navedeno i to bezuvjetno.

Da zaboravio sam reći, otuđili su nam novi Tomosov motor za čamac i drveni čamac dugačak 3,5 metara.

Čak su nam ukrali i Bibliju.

Što će im Biblija?

Valjda za potpalu vatre.

Nemojte me krivo shvatiti, ja ne kukam, ja iznosim podatke.

Jer oni su dobili konvalidaciju radnoga staža, obnavljaju im se kuće, a opet možete vidjeti beogradske registracije i u Istri .

Vrijeme teče a kradljivci su na vlasti “u prestolnici” u Beogradu.

Ima li išta tužnijeg ? To se zove mobing jedne države na drugu.

Ima li snage ovo društvo provesti ovu naplatu ili obje strane čekaju d ami stradalnici poumiremo i da netko poslije rekne „pa tko nas bre zavadi „ ?!

Pišem u svoje ime a zamislite koliko je ovakvih slučajeva

Damir Požar, Osijek

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Don Damir Stojić: Najmračniji krugovi pakla su rezervirani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani

Objavljeno

na

Objavio

“Najmračniji krugovi pakla su rezervirani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani.” (Dante Alighieri)

Dragi prijatelji,
pozivamo Vas da nam se u što većem broju pridružite na provjedu, 24. ožujka 2018. u 11:00 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu – kojim ćemo poručiti da se protivimo ratifikaciji Istanbulske konvencije!

Mi s Jaruna okupljamo se do 10:00 sati ispred crkve sv. Mati Slobode na Jarunu, nakon čega zajedno krećemo prema tramvajskoj stanici, gdje ćemo se susresti s prijateljima iz župe Marije pomoćnice i svi zajedno krenuti put Trga žrtava fašizma.

Radujemo se skorom susretu!
Vidimo se uskoro! +Bb

 

Bujanec: ZA HRVATSKU I NAŠE VRIJEDNOSTI – PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Državni tajnik Milas primio je nove hrvatske državljanke i državljane, koji su, sretni i ponosni zbog dobivanja domovnice, zapjevali „Hrvatica ja sam mlada“ te „Croatio iz duše te ljubim“.

Djevojke su donijele i kontrabas te tambure, pa je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH bilo doista veselo i svečano.

Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u četvrtak, 22.ožujka 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je nove hrvatske državljane i državljanke, stipendiste Ureda – polaznike tečaja hrvatskoga jezika Croaticum na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu.

Državljanstvo su dobili Bosnic Anthony Ivan iz Australije, završio studij ekonomije, Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea, završila studij psihologije, Marachi Gomez Kathia Maria Rocio, iz Paragvaja, završila studij turizma, Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea, završio studij novinarstva i ekonomije Buzolic Contador Javiera Antonia, iz Čilea, završila studij prava, Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua, završila studij ekonomije i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua, završila studij za upravu i turizam. Svi oni izrazili su želju i spremnost ostati u Hrvatskoj „ ”Hrvatska je prije svega sigurna zemlja, prelijepa je i to je naša domovina”, istaknuli su.

Čestitajući novim državljanima, državni tajnik Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika doprinijeti izgradnje njihove, ali i bolje budućnosti Hrvatske.

”Na tom putu će vam Ured i cijela Vlada RH pomoći kako bi se što prije i što bolje integrirali u hrvatsko društvo”, rekao je državni tajnik Milas.

Da je tome tako, svjedoči i činjenica da je ovom događaju nazočila i gospođa Renata Pernek, voditeljica Službe za državljanstva Ministarstva unutarnjih poslova RH:

Ponosni na stečeno hrvatsko državljanstvo, uz pratnju tamburaškog sastava, sestre Fiorella i Ivana Grubisic. otpjevale su hrvatske pjesme: „Hrvatica ja sam mlada“ i „Croatio, iz duše te ljubim“ .

Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati