Pratite nas

Herceg Bosna

PISMO EU INSTITUCIJAMA KOJE U PONEDJELJAK KREĆE NA ADRESE NA TRI STRANA JEZIKA:

Objavljeno

na

Štovani pišemo Vam u ime Hrvatskog naroda točnije u ime više od 3 milijuna građana Republike Hrvatske.

Imamo dužnost da Vas upoznamo da se u Hrvatskoj vrši treor manjine nad večinom građana, naime ovdije se ne radi o nacionalnoj manjini, nego o zločincima i djeci zločinaca iz komunističkog sistema kojeg je Europa osudila rezolucijom Vijeća Europe 1481.Naime sadašnja politička garnitura koja je sastavljena od komunista koji moraju biti Lustrirani ne samo da se radi o osobama nisko moralnog karaktera ogrezlih u kriminal i korupciju nego se radi o osobama koje namjerno raspiruju među nacionalne nemire u Hrvatskoj i na taj način dovode Europsku uniju u vrlo nezavidan položaj jer koliko se njihova politika i represija nad Hrvatskim narodom nastavi moglo bi doći vrlo lako do velike nestabilnosti.

Naime politička garnitura izravno napada Hrvatske dragovoljce, veterane i branitelje one koji su na svojoj krvi stvarali
demokratsku slobodnu i europsku Hrvatsku, pokušava raspiriti nerede i nemire i izaziva zlu krv između hrvatskih branitelja i jedog dijela srpske nacionalne manjine točnije od aboliranih zločinaca i agresora.

Napominjemo Vam da Hrvatskim braniteljima i narodu općenito nije interes stvaranje i događanje nemira pa i sa nacionalnom manjinom koja se stalno nešto buni a vjerujte nam da imaju veća prava negoli večinski dio stanovništva u Hrvatskoj.

Hrvatski narod pod vodstvom Hrvatskih branitelja i domoljuba je sve glasniji da se u Hrvatskoj osudi totalitarni zločinački komunistički režima, sukladno Rezoluciji Vijeća Europe 1481, a samim tim da se provede Lustracija u Hrvatskoj, da se zabrane sva komunistička obilježja.

Hrvatski branitelji i Hrvatski narod je pet godina svojim životima stvarao demokratsku Europsku Hrvatsku i neće olako dopustiti da oni koji štuju zvijezdu petokraku i komunistički režim pod kojim je sravljen sa zemljom Vukovar,pod kojim je oznakama napravljen masakr na Ovčari, granatiran Dubrovnik i ostali gradovi vrate Hrvatsku u naj mračnije komunističko doba.

Mi Vam se obračamo kao građani Europske unije i pozivamo se na zakone i rezolucije Europe i tražimo od Vas da se ti zakoni i rezolucije provedu u cijelosti.

Ukoliko Europska unija ne pomogne Hrvatskom narodu da se u Hrvatskoj provede Lustracija i rezolucija Vijeća Europe 1481, Hrvatski narod će kao i 1991 znati odgovoriti na unutarnju agresiju koja se provodi od strane komunista točnije zakonskog naslijednika komunističke partije u Hrvatskoj SDP a na čijem je ćelu sadašnji premijer Milanović.

Hrvatski političari svakodnevno pljuju i omalovažavaju žrtve koje su se podnijele za teško stečenu slobodu, hrvatski političari su opljačkali i dan danas pljačkaju Hrvatske građane i svu imovinu, Hrvatski političari rasprodaju ono što je u vlasništvu Hrvatskih građana pod izlikom privatizacije i pretvorbe.

Ukoliko se netko od građana usudi u Hrvatskoj javno progovoriti protiv političara bude automatski uhićen, i zatvoren na psihijatriju.

Svakodnevno se u Hrvatskoj događaju samoubojstva pogotovo Hrvatskih veterana rata ali ne zbog bolesti nego zbog bespomočnog gledanja kako političari
pljačkaju sve što im padne pod ruku.

Gospodo vi koji vodite Europsku uniju budite uvjereni da će oni koji doslovce ubijaju svoj narod zbog svojih sitnih intreresa i oni koji ne poštuju one koji su donijeli svome narodu slobodu, prvi koji će Vam zabiti nož u leđa, prodat će vas rusima, kinezima i ostalima za par poderanih čarapa kao što sada prodaju svoju državu Srbiji na način da se povuče ratna odšteta koja bi uvelike smanjila Hrvatskoj dugove koje su upravo političari mimo volje i Ustava Republike Hrvatske napravili.

Tako je gospodo Hrvatski političari ne poštivaju ni Ustav svoje zemlje a kamoli europske uhidbene naloge.

Pomozite Hrvatskom narodu da se provede rezolucija Vijeća Europe 1481 i pomozite i sebi jer za nas je možda i kasno ali moglo bi biti i za Vas ako pravo vremeno ne reagirate.

Domoljubna organizacija Croatorum

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Obilježena 24. obljetnica 2. gbr HVO-a

Objavljeno

na

Objavio

U mostarskoj vojarni Stanislava Baje Kraljevića, svečano je obilježena 24. obljetnica 2. gardijske brigade HVO-a, jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim pripadnicima HVO-a.

Potom je u kapelici sv. Ivana Krstitelja misu služio vojni kapela don Jakov Pavlović. Uz članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika brigade, veterana, predstavnika HNS-a, braniteljskih udruga HVO-a, obljetnici su nazočili brojni gosti i uzvanici.

Prigodne riječi u znaku prisjećanja na herojski ratni put 2. gbr HVO-a, njezina ustroja i postignuća te čestitkama za obljetnicu postrojbe uputili su zapovjednik 1. pješačke gardijske pukovnije OS-a BiH brigadir Slaven Galić, pomoćnik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS-a BiH brigadrni general Ivica Jerkić i ratni zapovjednik 2. gardijske brigade HVO-a general zbora Stanko Sopta.

Govor generala zbora HVO-a Stanka Sopte

POŠTOVANI PRIJATELJI

U prigodi 24. obljetnice 2. gardijske brigade HVO-a obraćam Vam se kao njezin ratni i mirnodopski zapovjednik. Ovdje s mauzoleja i spomen-kapele slavnoj brigadi HVO-a. Ovdje gdje nas sa svoga spomen znaka gledaju njeni poginuli vitezovi. Ovdje gdje su pismene o ukazu predsjednika HRHB Mate Bobana da se osniva ova Brigada. Ovdje gdje je oltar – žrtvenik s kojeg već evo 24. godinu slavimo sv. misu za naše poginule suborce. Ovdje gdje u središtu tužna majka Hrvatica u naručju drži svoga poginulog sina bojovnika HVO-a.

Kad je prije 20. godine biskup Ratko Perić posvetio i blagoslovio ovu kapelu, obratio se na koncu bojovnicima, obiteljima poginulih i mnoštvu puka ministar obrane RH Gojko Šušak i održao najkraći, ali i najsadržajniji govor. Gledao je s ponosom u sve nas i rekao: NE BOJTE SE!

Evo, dvadeseti četiri godine poslije i ja želim to isto ponoviti: NE BOJ TE SE! Toliko je krvi i znoja, toliko muke i patnje uloženo u našu slobodu da se ne smijemo i ne trebamo bojati. Naši nas poginuli s neba sokole i vele: Mi smo za Vas dali svoju krv.

I naš General Slobodan Praljak ponavlja ne samo nama, već cijelom svijetu: SLOBODAN PRALJAK NIJE RATNI ZLOČINAC. S PRIJEZIROM ODBACUJEM VAŠU PRESUDU.
I svi naši poginuli prijatelji, pripadnici 2. gardijske brigade, vitezovi su ljubavi pram slobodi. Oni su heroji. Branili su goli život svoga naroda i svoje ognjište, svoju zemlju. Oni su činili Hrvatsko Vijeće Obrane. Oni su nas branili, a mi branimo istinu o njima i stoga sve laži i lažne konstrukcije odbacujemo.

Mi smo na ove godine ponosni – one su naš ponos. Danas molimo za svoje poginule, za njihove obitelji, za sve nas da nas njihova žrtva okrijepi u ovome našem životu.
Pokoj vječni daruj im, Gospodine! Počivali u miru Božjem

Kamenjar.com

MUNJE

 

24. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

24. obljetnica utemeljenja 2. gardijske brigade HVO-a

Objavljeno

na

Objavio

Jedna od elitnih postrojbi HVO-a sudjelovala je u desecima pobjedničkih operacija oslobađanja

Ciganske livade, Korićina, Glamoč, Čemernica, Jajce, Ugar…, neka su od brojnih mjesta koja su tijekom Domovinskog rata uspješno oslobodili pripadnici II. gardijske brigade Hrvatskoga vijeća obrane pri čemu su poginula njezina 163 pripadnika.

2. gardijska brigada je bila gardijska mehanizirana brigada Hrvatskog vijeća obrane tijekom rata i poslijeraća u Bosni i Hercegovini.

Brigada je utemeljena 13. prosinca 1993. godine odlukom Glavnog stožera HVO-a, a kroz nju je prošlo 5.000 gardista.

Na temelju zapovijedi pokojnog predsjednika Herceg Bosne Mate Bobana, u prosincu 1993. godine osnovana je II. gardijska brigada HVO-a u čiji sastav su ušle Širokobriješka Kažnjenička bojna, Lakojurišna bojna, Hrvatska legija časti, 60. gardijsko-desantna bojna “Ludvig Pavlović”, a nešto kasnije i Postrojba za posebne namjene Gavran 2. Od tada do kraja rata prošli su, kao jedna od najelitnijih postrojba sva teška ratišta.

Sjedište brigade je bilo u vojarni Stanislav Baja Kraljević u Rodoču, južnom prigradskom naselju grada Mostara

Brigada je prošla mnoge bojišnice do južnog, dubrovačkog bojišta do Manjače, pritom oslobodivši mnoge gradove (Kupres, Glamoč, Mrkonjić Grad, Jajce, Šipovo …) i kao takva slovila je za jednu od najslavnijih i najboljih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, a svoje živote za domovinu i slobodu dala su čak 163 pripadnika ove brigade.
Kapelica sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika brigade, koja se nalazi unutar spomenute vojarne ujedno je i spomenik palim braniteljima, na zidovima su ploče s imenima i slikama poginulih gardista.

Nakon rata zadaće brigade su bile da unutar HVO-a, koji je zajedno sa Armijom BiH činio Vojsku Federacije Bosne i Hercegovine, štiti bošnjačko-hrvatski entitet u BiH od rata, poplava, požara i sl. Brigada je tijekom1998. godine bila na obuci u Turskoj, u sklopu NATO-a.

Tijekom 2001. godine, 2. gardijska brigada zajedno sa ostalim postrojbama hrvatske komponente Vojske FBiH daje potporu Hrvatskoj samoupravi.

Hrvatski narodni sabor je pozvao časnike i vojnike hrvatske komponente Vojske Federacije BiH na samoraspuštanje. Većina časnika i vojnika, samovoljno, ovaj je poziv ispoštovala, te su vojarne HVO-a ostale prazne.

Jedine posljedice samoraspuštanja, na kraju, su bile nekoliko izgubljenih plaća za vojnike i časnike HVO-a, kao i gubitak položaja u vojnoj hirerahiji za one osobe koje su se najgorljivije založile da se raspuštanje provede.

Reformom obrane u BiH 2005. godine Vojska Federacije BiH zajedno sa Vojskom Republike Srpske je integrirana u sastav Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Danas se Oružane snage Bosne i Hercegovine sastoje od tri pukovnije, a 1. pješačka (gardijska) pukovnija je nasljednica Hrvatskog vijeća obrane.

Kamenjar.com

General zbora HVO-a Stanko Sopta: Uloga HVO-a u vojno redarstvenoj operaciji Oluja je neupitna!

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari