Connect with us

Vijesti

Davor Ivo Stier i Ruža Tomašić traže da Srbija plati ratnu odštetu

Objavljeno

-

Pismo Füle-u:  Stierove pitanje prenosimo u cijelosti:

„Poštovani povjereniče Füle,

danas se održava prva međuvladina konferencija između EU i Srbije i time se otvaraju pristupni  pregovori. U vašem prošlotjednom obraćanju Europskom parlamentu istaknuli ste važnost sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i njegove daljnje primjene. U tom kontekstu je važno da se također poštuju i drugi sporazumi koji potiču dobrosusjedsku suradnju.

U kojoj mjeri će Europska komisija naglasiti važnost poštivanja Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je Srbija potpisala s Hrvatskom 1996., s posebnim naglaskom na primjenu članka 7?”, .“, stoji u dopisu zastupnika Stiera upućenom Štefanu Füleu.

Podsjetimo, članak 7 Sporazuma o normalizaciji odnosa regulira pitanje ratne odštete. U prošlotjednoj raspravi o Srbiji u Europskom Parlamentu Stier je istaknuo kako je otvaranje pristupnih pregovora povijesna prilika za europeizaciju Srbije.

Takav je proces europeizacije u interesu dugoročne stabilnosti jugoistočne Europe.

[divider]

ZA DNEVNIK MREŽA TV svoj stav je predstavila i Ruža Tomašić: Srbija mora riješiti pitanje nestalih, postojanja logora za Hrvate na tlu Srbije, minskih polja po Hrvatskoj, pokradenog kulturnog blaga, ratne odštete i prava Hrvata kao nacionalne manjine. Pogledajte prilog:

[vsw id=”QiLoA3oXevc” source=”youtube” width=”625″ height=”380″ autoplay=”no”]

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari