Connect with us

Kronika

Pismo majke francuskog junaka za 53. rođendan: Za tebe, moj sine Jean-Michel…

Published

on

Jean-Michel Nicolier “Francuz” (Vesoul, Francuska, 1. srpnja 1966. – Ovčara, noć s 20. na 21. studenoga 1991.), bio je francuski dragovoljac hrvatskog Domovinskog rata, pripadnik HOS–a. Odlikovan je Redom Nikole Šubića Zrinskog za iznimnu hrabrost i junaštvo u obrani Vukovara. Da je danas živ, slavio bi 53. rođendan. Jean-Michel nije mogao mirno promatrati što se u Hrvatskoj događa, te je, čim je  na televiziji vidio što se u Hrvatskoj događa, odlučio da mora pomoći. Rekao je tada majci: Želim pomoći tim ljudima, oni me trebaju. Ja moram ići, ali vratit ću se. Ti znaš da sam ja divlja trava koja nikada ne nestaje.”

Njegova se majka Lyliane Fournier emotivnim pismom prisjetila svog sina koji bi 1. srpnja 2019. godine proslavio svoj 53. rođendan. Sadržaj pisma preveden na hrvatski i izvorne fotografije pisma na francuskom jeziku donosimo u nastavku:

Za tebe, moj sine Jean-Michel

1. srpnja 2019. imao bi 53 godine. U studenom će proći 28 godina otkako tražimo 63 nestala tijela mučenika sa Ovčare. Bez uspjeha! Prokleti rat!

Dio mog bića, uključujući i razum, otišao je s tobom. Tvoja prisutnost, tvoj osmijeh, tvoja ljubaznost, naši razgovori… sve to čini tvoju odsutnost teškom.

“Jednog bića nema i sve je pusto.” Što se mene tiče, upravo je to!

Stalno si sa mnom. Susret ćemo se jednog dana, ako Bog da!

Mama

za-dom.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari