Connect with us

Reagiranja

Pismo Predsjednici: RH ne smije plaćati ‘usluge’ bivšim komunističkim progoniteljima!

Objavljeno

on

Profesorica Mirna Sunić-Žakman, čiju je obitelj progonila UDBA i komunistički tužitelj Anto Nobilo, u otvorenom pismu Predsjednici, traži da R. Hrvatska ne plaća ‘usluge’ komunističkim progoniteljima mnogih hrvatskih domoljuba.

[ad id=”93788″]

Pismo prenosimo u cijelosti:

Zagreb, 14. 03. 2016.

Gđa. Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica RH

Ured Predsjednice Republike

Pantovčak 241, 10 000 Zagreb

Predmet: Zahtjev Predsjednici RH glede pravosuđa u RH/g. Anto Nobilo 

Poštovana gospođo Predsjednice,

molim da poduzmete pravne korake da se zabrani bivšim tužiteljima iz bivše komunističke Jugoslavije primanje financijske potpore kao i njihovo službeno zastupanje interesa RH. Kao članica upravnog odbora Hrvatskog društva političkih zatvorenika zaprepaštena sam nedavnim zahtjevom bivšeg komunističkog tužitelja g. Anto Nobila da mu RH (tj. poreski obveznici RH) plate obranu njegovih klijenata g. J. Perkovića i g. Z. Mustača. Zahtjev g. Nobila je bezočno ruganje tisućama žrtava jugoslavenskog komunističkog terora.

1985. godine g. Anto Nobilo bio je tužitelj u postupku protiv mog pokojnog oca Mirka Sunića, umirovljenog pravnika i mene, Mirne Sunić-Žakman, profesorice. Moj otac je u svojoj sedamdesetoj godini života osuđen na četiri godine, a ja na deset mjeseci zatvora radi „neprijateljske propagande“. Kazne smo odslužili u Lepoglavi, odnosno u Požegi, 1988., tj. 1987. Moj otac i ja smo također bili prihvaćeni kao „zatvorenici savjesti „od Amnesty International“ i od nekolicine američkih kongresmena i senatora.

Ne želim isticati samo slučaj mene i mog oca, budući da je bilo puno većih i brojnijih žrtava jugoslavenskog komunističkog terora. No moja je građanska dužnost – ali i Vaša, Vaših savjetnika i Vlade RH – da se ne koriste i ne plaćaju usluge i rad bivših komunističkih tužitelja i njihovih bivših doušnika. Zahtijevam to u ime svih nas, političkih stradalnika, te osobito mnogih žena koje su prošle teror Udbe i koje su robijale na teškim poslovima u Požegi, Lonjskom polju i na gradnji auto-puta. Žrtve političkih progona u komunističkoj Jugoslaviji nitko nije pitao kako platiti odvjetnike, koliko koštaju lijekovi, ili kako žive njihove obitelji.

Dobrim dijelom žrtve bivšeg jugoslavenskog komunističkog pravosuđa, svojim poreskim obvezama i danas plaćaju svoje bivše progonitelje i njihove bivše doušnike – od kojih znatan broj danas radi u pravosuđu, medijima i diplomaciji RH!

Molim da poduzmete mjere kako bi se spriječilo pojedincima koji su sudjelovali u progonima i teroru bivše SFRJ da rade i primaju novac od državnih tijela i poreskih obveznika RH.

Uz štovanje,

Mirna Sunić-Žakman, prof.
Zagreb

cc.:

1.     Dr. Željko Reiner, Predsjednik, Sabor RH

2.     general Željko Glasnović, zastupnik, Sabor RH

M.S./croative.net

[ad id=”93788″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari