Connect with us

Komentar

Pitanje je dana kad kreće ‘opći napad’ na Luku Modrića

Objavljeno

on

Nastavak teksta o rušenju radi rušenja i jugo-balkanskom mentalitetu.

Ja zaista ne zamjeram ljudima koji su 2000. glasali za Mesića. Oni nisu ni mogli biti svjesni za što su glasali na isti način na koji to ne mogu biti svjesni ni ovi koji su u Zagrebu glasali za Možemo.

U američkoj politici postoji pojam za to, zove se “perfect storm” odnosno “savršena oluja” a to je situacija kad ti legnu svi najbitniji čimbenici i ti jednostavno više ne možeš izgubiti, taj fluid poput virusa širi se zrakom, a tvoj protivnik što god kaže to se njemu a ne tebi obija o glavu, čak i kad te tvoj protivnik kritizira na temelju istine i stvarnih činjenica, piše Predrag Nebihi.

Politolozi i PR-ovci koji rade za Đorđa S. znaju jako dobro kako se to radi. I tako Mesić postane predsjednik 2000. godine. Tad u Slobodnoj Dalmaciji izađe sadržaj njegovog svjedočenja u predmetu protiv Blaškića u Haagu i jasno je da je sadržaj tog svjedočenja hrpa bolesnih laži čiji je cilj teretiti hrvatsku državu, dakle sve u svemu klasični akt veleizdaje. Nakon toga Mesić dila dokumente s oznakom državne tajne direktno kršeći Ustav i zakone RH.

Nakon toga sudjeluje u montiranju optužnice za Oluju, haškom tužiteljstvu ponovo protuzakonito i protuustavno dostavlja brijunski transkript a zatim u svojim službenim govorima poput onih u Švicarskoj, Austriji ili Kini govori kako je “Oluja zločin kojim je Tuđman želio smanjiti udio Srba na 3%”.

Akte Mesićeve veleizdaje moglo bi se nabrajati do sutra, kao i korupcijske afere u koje je umočen do laktova. Dakle, radi se o jednom krajnje štetnom političaru. Što rade možda etnički ali nikako mentalni i politički Hrvati? Daju mu još jednu šansu, s još više glasova i s još većim postotkom.

Onda imate Zorana Milanovića. Taj je bio na čelu Vlade RH koju je preuzeo u zadnjem kvartalu 2011. uz činjenica da je prethodna vlada imala dva kvartala zaredom BDP u minimalnom plusu od 0,2 i 0,4 posto, a on nakon toga 13 kvartala zaredom ima negativan BDP, zadnja tri kvartala pred izbore lažno napuhava BDP, srozava hrvatski kreditni rejting za dvije stepenice, zadužuje se za preko 70 milijardi kuna, prodaje obiteljsko srebro u krajnje sumnjivim uvjetima (Croatia osiguranje) česti Pupovca zgradama u centru Zagreba i pravi ambisnu rupu u hrvatskoj ekonomiji.

Uz sve to još nas i sramoti kao divljake koji ne žele poštovati vlastiti potpis na ugovoru a sve zato da bi spriječili suđenje paru komunističkih ubojica.

Što rade možda etnički ali nikako mentalni i politički Hrvati? Daju mu još jednu šansu.

Takvima će se davati jedna pa još jedna pa uvijek još jedna šansa, ali Daliću, Brekalu, Rebiću, Petkoviću, Ćaleti Caru, njima neće dati još jednu šansu. Koje dilanje državnih tajni, veći je grijeh promašiti loptu ili je krivo dodati. Koje srozavanje ekonomije u rejting-klasu smeća, to je sve dobro, treba maknuti onoga jer je Janka a ne Marka stavio u prvih 11.

Pitanje je dana kad kreće opći napad na Luku Modrića. U biti, prije dva mjeseca se dogodio takav napad. Prvo je nekakav ultra-ljevičarski portal “morski.hr” koji se šatro bavi morem i temama vezanim uz more napisao jedan sugestivan tekst kojim se lažno optužuje Luku da je betonirao na pomorskom dobru u Kožinu. I ja čim sam to pročitao sjeo sam u auto i otišao u Kožino vidjeti o čemu je riječ. Naravno, Luka s tim nema nikakve veze osim što je taj mul napravljen ispred njegove kuće, a napravio ga je čovjek koji ima kuću dva reda iza njegove i koji kad priveže brod ima hodati nekih 50 metara do svoje vile.

Par dana nakon toga isti taj portal objavi kako im se Luka javio i rekao da on nema ništa s tim. I ja to vidim ne na portalu nego na fejsu. Ispod toga bilo je nekih 80 komentara među kojima je najmanje njih 60 bilo varijacija iste umnobolne teze: “Vjerojatno je zaboravio” ili “Sigurno se ne može sjetiti”.

I sad ja gledam tko komentira. SDP-ove botove skužim na tisuću kilometara daljine i vidim da nisu oni. Vidim, nema puno lažnih profila, možda 10 od njih 60. Ostalo je rulja, raja, etnički Hrvati a mentalni jugoslaveni. Dobro sam provjerio da nije možda riječ o Kinezima ili Židovima jer je poznato da su to dva naroda koja imaju najsnažnije kolektivno pamćenje. Međutim nisu. To su etnički Hrvati i to ona klasična jugo-sorta sposobna pamtiti maksimalno 5 tjedana unatrag.

Pa čitave političke kandidature među kojima su dva primjerka s početka ovog upisa su bazirana na poslovičnom zaboravu etničkih Hrvata. I onda takvi likovi napadaju Luku Modrića jer se ne može sjetiti nekakvog pravnog paragrafa u jednom od tri ugovora debela tri prsta koje je potpisao kao 16-godišnjak a svjedočio je točno 16 godina kasnije. E njemu to narod nadaleko poznat po vrhunskom pamćenju neće i ne može zaboraviti i oprostiti. Za takvog nema druge šanse.

I što bih ja trebao, kako bi se trebao obratiti takvim likovima? Likovima koji bi stalno nešto rušili, koji bi rušili radi rušenja, koji bi u najvećem broju slučajeva rušili ono što je dobro ili ono što možda nije baš najbolje ali realno nema bolju alternativu. A koji bi u isto vrijeme podržavali i davali sto šansi najvećem ološu, veleizdajnicima, kriminalcima, patološkim lažljivcima i antihrvatskim štetočinama.

Takvima ja mogu priznati samo etničko hrvatstvo, a politički i mentalno nikad jer i oni sami znaju da nisu Hrvati nego jugoslaveni.
Taj mentalitet je dobro opisan prije nekih 40-50 godina, pa kaže:

Danas misli da je Bog
sutra shvati da je rog
pa nek’ lije jezik hud
nagal bit’ je gadna čud
oooooooooooooooj

Oj, čoviče
želje mnoge ostvarit’ ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna kad ćeš dić
Pun je milja, smija, šale
pun je psovke, ruga, hvale
voli vince, dobar but
praznu slamu, ženin skut
ooooooooooooooj

Oj, čoviče
želje mnoge ostvarit’ ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna kad ćeš dić

Oj, čoviče, meden đavle
daleko ćeš zać
roge nokte igle, čavle
misto sriće nać
Nikad pijan, nikad tup
dosta mudar, dosta lud
i bijo bi dobro sime
da varavo nije vrime
ooooooooooooj
Drugome olovo pliva
men neće ni slamka…

Predrag Nebihi

Nijemci nemaju jugoslavenski, komunistički balkanski mentalitet

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari