Connect with us

Analiza

Pitanje mobilizacije Rusa – Zanimljivi su mjeseci pred nama…

Objavljeno

-

Da se malo osvrnem na ono što vidim u zadnje vrijeme… pitanje mobilizacije rusa.

Od samog početka ruske agresije Putin je nastojao “potrošiti” što manje “izvornih rusa” u ratu sa Ukrajinom.

Mobilizirao je sve i svakoga, posebno nacionalne manjine iz ruskih zabiti, ne dirajući izvorne ruse u europskom dijelu rusije….ili čineći to u minimalnom broju.

Mobilizirao je kriminalce i osuđenike iz ruskih zatvora, hvatao došljake na ruskim gradilištima.

Radio je to iz dva razloga, jedan od njih je očuvanje rusa a drugi je strah od raspisivanja mobilizacije većih razmjera koja bi izazvala pobunu tih istih “europskih rusa”.

Zato Putin cijelo vrijeme provodi “tihu mobilizaciju”, mjesečno angažirajući do 30.000 osoba svih fela, nacionalnosti i statusa. Od pijanaca, invalida, bolesnih…..koji ginu kao glineni golubovi ali uspjevaju “začepiti” proporcionalne mjesečne gubitke ruske vojske na bojišnicama…..

Odljev i priljev ruskih vojnika je otprilike isti, tek nešto više ih biva izbačeno iz stroja nego što ih uspiju poslati na “mljevenje”

Ta mašina za meso se za sada uspjeva održati ali primjećujem da to psihopati sve teže uspjeva kontrolirati….ukupne “zalihe se troše” i bliži se trenutak kada će morati zahvatiti grublje u rusku populaciju.

Primjetno je da pokušava dovući lokalce iz Afričkih država, pojačano je hvatanje stranih radnika diljem rusije, vidjeli ste da nudi “pomoć izbjeglicama iz Palestine” koji će vjerojatno uskoro u mašinu za meso…..

Moguće je čak da je dio nedavnog putovanja u Sjevernu Koreju i Vijetnam za cilj imao i pokušaj angažiranja lokalnog stanovništva za rat u Ukrajini.

Bilo da ih tiranin iz Sjeverne Koreje pošalje kao “turiste” koje prema dogovoru čeka odora u Rusiji ili pak da ih zvanično, kao postrojbe svoje vojske, u sklopu nedavno potpisanog ugovora o sigurnosnoj i vojnoj suradnji pošalje u obranu “bratskog naroda”.

Ništa me ne bi začudilo kada je dogovor zlikovaca u pitanju, ono što me zanima je uloga Kine u svemu ovome, je li ona koordinator ili zaista samo “oprezni promatrač”

Zanimljivi su mjeseci pred nama…

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas