Connect with us

Kultura

Pjesma Branka Medaka posvećena iseljenoj Hrvatskoj

Objavljeno

on

Novi video spot Branka Medaka za pjesmu “Nostalgija”, ugledao je svjetlo dana.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5vryp641KV8″ width=”760″ height=”460″]

Video spot je posvećen generacijama koje su bile prisiljene napustiti domovinu trbuhom za kruhom. Radnja prati jednu obitelj gdje sin napušta svoj dom, te se u isto vrijeme prisjeća svog djetinjstva kada je njegov otac činio to isto. Pri odlasku ispraća ga majka, koja se na
isti način opraštala od njegovog oca prije odlaska u inozemstvo. Na kraju nostalgija za rodnim krajem biva jača, te se glavni lik vraća svome domu.

Ovo je zapravo obrada stare pjesme M. Hrnića u izvedbi Branka Medaka. Tekst i glazbu napisao je Teo Trumbić, aranžman Želimir Škarpona i Dalibor Musap. Video produkcija je Jedina.hr iz Splita, a kadrovi iz videa snimani su u etno eko selu “Škopljanci”.

BRANKO MEDAK O PJESMI “NOSTALGIJA” (objavio na svojoj službenoj
facebook stranici):

“Dragi prijatelji, hvala ponajprije dragom Bogu što smo uspjeli “izbaciti” još jednu pjesmu – korak bliže novom albumu. Pjesmu Nostalgija posvetio bih svima koji su nekada, ali nažalost i danas, prisiljeni napustiti Hrvatsku u nadi da će pronaći bolji život u tuđini.
Sve se u čovjeku može promijeniti, ali ona nostalgija za domom, svojim ognjištem, prisutna je u srcu uvijek. Hvala gosp. Teu Trumbiću koji mi je dozvolio obraditi ovu pjesmu i tako je oteti od zaborava. Hvala gosp. Želimir Škarpona i gosp. Dalibor Musap na odličnom
aranžmanu kojeg su odradili. Hvala Etno eko selo Škopljanci, gđi. Mirjani Beram, gđici. Karla Kapov, KUD Putalj Hvala mojoj obitelji koja me podržava u ovome što radim.
I na kraju veliko i od srca hvala studiju Jedina.hr koji su dokaz kako još uvijek ima dobrih ljudi.”

O BRANKU MEDAKU:

Branko Medak (28) od djetinjstva je glazba njegova ljubav, a punih 10 godina glazbu živi putem klavira, harmonike, gitare i tenorskog glasa koji u trenucima odzvanja poput trogirskog slavuja, Vinka Coce. Član je poznatog glazbenog sastava “Vertigo”. Nastupao je na raznim festivalima i osvajao nagrade od kojih bismo izdvojili Melodije Hrvatskog Juga Opuzen 2015. sa pjesmom “Repatice”, a 2016. na istoimenom festivalu osvaja Grand Prix u duetu sa Nevenom Ereš i pjesmom “Moja dalma”.Branko uskoro izdaje svoj prvi album, a pjesmom “Nostalgija” korak je bliže ka tom cilju.

Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari