Connect with us

Naši u svijetu

Pjongjang: Kim suradnicima podijelio Hitlerov Mein Kampf: ‘Gledajte i učite!’

Objavljeno

-

[quote]Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un podijelio je partijskoj vrhušci na proslavi svog rođendana stotinjak primjeraka inače zabranjene knjige nacističkog vođe Adolfa Hitlera.[/quote]

Osebujni i mlađahni vođa Sjeverne Koreje navodno se, u potrazi za idejama kako oživjeti ekonomiju svoje izolirane države, okrenuo nacističkom führeru Adolfu Hitleru. Kako javlja New Focus International, Kim Jong-un je tijekom proslave svog rođendana početkom godine najvišim dužnosnicima podijelo stotinjak primjeraka Hitlerovog ‘Mein kampfa’.

‘Kim je održao predavanje visokim dužnosnicima na kojem je istaknuo kako moramo provoditi politiku Byungjina (zajedništva) u smislu nuklearnog i ekonomskog razvoja. Spomenuo je kako je Hitler uspio obnoviti Njemačku u vrlo kratkom roku nakon poraza u Prvom svjetskom ratu te je svima okupljenima naredio da izvole proučavati kako se to radilo u Trećem Reichu i kakve se pouke iz toga mogu izvući’, rekao je za New Focus njihov izvor iz veleposlanstva Sjeverne Koreje u Kini.

Isti je izvor dodao kako je Kim pričao o sportu kao tajni uspjeha njemačkog jedinstva u predratno doba, a istaknuo je i nacističku demografsku politiku koja ga je potaknula da svojim majstorima propagande naredi promociju politike ‘trećeg djeteta’. Lice te politike je Kimova supruga Ri Sol-ju, a svim obiteljima koje dobiju treće dijete nude se razne pogodonosti.

‘Mein Kampf’ je, inače, običnom puku u Sjevernoj Koreji zabranjen. Sama Sjeverna Koreja teško da bi postojala da nije bilo Staljina, brutalnog komunističkog diktatora koji je jedno vrijeme s Hitlerom bio u partnerskim odnosima. On je navodno osobno instalirao Kim Il-sunga kao prvog vođu Sjeverne Koreje.

dnevnik.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari