Pratite nas

Komentar

Plaće pokvarenim četnicima su ogromne

Objavljeno

na

Josipović i Mesić su nagrađeni predsjeničkim foteljama

Glavni Josipovićev suradnik godinama bio je Šimonović  nagradjen je visokim polozajem u UN. Šola u zabranjenoj kolumni piše: “U svojoj “zabelešci” od 1. 3. 2007. godine na str. 203 g. Cvetićanin opisuje kako hrvatski zastupnik prof. Šimonović nudi povlačenje hrvatske tužbe za genocid, ako se stvari mogu riješiti nagodbom, ali i da to nije stav Vlade RH, no  da će joj to savjetovati. Pitam se: Zar je za taj prijedlog prije trebao saznati srpski ambasador nego Vlada RH?

No g. Šimonović ide dalje i moli (!) srpskog ambasadora za “žuto svetlo” sa srpske strane “da zna šta da kaže sudu u Hagu: da zastanu malo dok mi diskutujemo stvar, ili da idu dalje. Moli, također, diskreciju.” No godinu dana prije toga, čini se, na tajnom sastanku s g. Cvetićaninom, kako stoji na istoj stranici, tu je ideju iznio prof. Josipović, nakon čega je Cvetićanin poslao “hitnu poruku Beogradu”. Za koga i u čije ime je prof. Josipović nudio nagodbu srpskoj strani? Iz Cvetičaninove “zabeleške” prof. Josipović ispada, najblaže rečeno, informator Beograda, kao da zapravo radi za interese Srbije, a ne za interese mnoštva masakriranih hrvatskih žrtava od Vukovara do Škabrnje.”

U cijeloj priči itekako je vazno naglasiti da ovo nije prvi put da dvojac Josipović-Šimonović radi na isti način. Poznato je da je 1999. g. Hrvatski drzavni sabor donio Deklaraciju kojom se onemogućuje da vojnoredarstvene akcije Bljesak i Oluja mogu razmatrati u Haagu. Dolaskom Račanove koalicije na vlast to je promjenjeno. Novu deklaraciju koju je usvojio novi sabor pisao je spomenuti dvojac, ali su tekst prvo dali sudu u Haagu, pa kada im je tamo dano “zeleno svijetlo” dali su ga hrvatskim vlastima.

Spomenimo jos samo kako je Josipović pisao knjigu o ratnim zločinima u kojoj je izbjegao spomenuti ili citirati bilo što što je u hrvatskom interesu. Dakle bilo sto od onoga sto je sudca Merona navelo da zaključi kako bi bilo NERAZUMNO osuditi nekoga zato sto je odslobađao okupirana područja svoje države, odnosno da ju Simonović onaj ministar u Vladi RH koji je tvrdio da će omogućiti lažno svjedočenje u Haagu protiv generala Gotovine i Markača “samo da svjedok ne gleda u oči generalima jer su oni u Hrvatskoj heroji” Zato je cini mi se naivno pitanje iz Miklenićevog teksta.

Ovo o čemu piše Šola nije ni naivnost ni poslušnost. Ono je očita VELEIZDAJA. Nije zato slučajno HNES Josipovića i proglasio VELEIZDAJNIKOM.

 Pogledajte kako plaćaju one sitnije, jednako ogavne kakvi su ovi na visokim pozicijama, kao npr. Terselićka (imali li nekoga kome se ne gadi čim je ugleda? – doista jedno od najogavnijih iskustava, zar ne?)

Napomenimo i to kako Terselicku nije zaboravio ni HNES. Kao Slovenku proglasio je nepoželjnom osobom kao i strane državljane Strbca i Bildta.

akademik Josip Pečarić

glasbrotnja.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari