Connect with us

Vijesti

Planuo automobil ispred kuće Romana Leljaka, svjedoka protiv Perkovića i Mustača

Objavljeno

-

images_cms-image-000014398

U Radencima u Sloveniji sinoć oko 21.30 sati planuo je požar na automobilu marke Mercedes, na privatnom parkiralištu ispred kuće Romana Leljaka, svjedoka na muenchenskom suđenju Josipu Perkoviću i Zdravu Mustaču zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine. Zahvaljujući brzoj intervenciji, požar se nije proširio na kuću, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

Automobil je vlasništvo susjeda koji svoj automobil uz Leljakovu dozvolu već mjesecima parkira na njegovu privatnom parkiralištu, koje nije vidljivo osim za one koji neposredno pored njega prolaze.

get_imgS druge strane dvorišta Leljakove kuće nalazi se još jedno parkiralište gdje automobile parkiraju Roman Leljak i njegova supruga koje je vidljivo s više strana.

“Ako se radi o podmetnutom požaru sa ciljem zastrašivanja Romana Leljaka koji je pozvan kao svjedok u Muenchen u procesu protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića da svjedoči 18. i 19. svibnja 2015., može se pretpostaviti da je počinitelj smatrao da je taj automobil u vlasništvu Romana Leljaka ili nekoga drugoga člana njegove obitelji, a izabrao ga kao metu jer je bio parkiran na slabo vidljivom mjestu”, ocijenio je za direktno.hr obiteljski prijatelj Leljakovih.

Mecredes koji je gorio ispred kuće Romana Leljaka u Radencima

Dodao je kako sumnju da se radi o namjernoj paljevini pojačava činjenica da je u pitanju automobil marke Mercedes kod kojih se vrlo rijetko događaju pogreške u električnim instalacijama koje dovode do požara.

Slovenska policija sinoć nije obavila očevid zbog mraka, to treba učiniti danas, pa se za sada ne može donositi konačan zaključak radi li se o kvaru ili namjernoj paljevini automobila.

Leljak ima dokument koji tereti Perkovića

ljeljakSuđenje udbašima Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, kada je u ožujku trebao svjedočiti slovenski istražitelj arhiva Roman Leljak, bilo je otkazano radi bolesti jedne od sutkinja.

Leljak je siguran da će biti još postupaka za hrvatske žrtve, a na suđenju Perkoviću i Mustaču svjedočit će o dokumentima koje je pronašao u slovenskom arhivu i po kojima se jasno vidi kakva je bila “struktura zločina” i kako i tko je donosio odluke o likvidacijama emigranata, tko je organizirao i pod kojim uvjetima samu likvidaciju, kao i iz kojih struktura su, u određenim slučajevima, dolazili počinitelji likvidacija.

Leljak, između ostalog, posjeduje dokument jugoslavenske tajne službe koji tereti Josipa Perkovića u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića.” Riječ je o pravilniku koji je napravljen u samo 17 primjeraka, jedan je završio u slovenskom arhivu i ja ga imam”, rekao je Leljak i dodao da je taj dokument preveden na njemački jezik i dostavljen njemačkim pravosudnim organima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari