Connect with us

Iz Svijeta

PLATINI ODGOVORIO MILANOVIĆU!

Objavljeno

on

Premijer Zoran Milanović u srijedu je pisao predjedniku Uefe Michelu Platiniju vezano za iscrtavanje svastike na igralištu stadiona Poljud tijekom kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Italije. Jučer je stigao Platinijev odgovor u kojem stoji kako je vrlo dobro razumio Milanovićeve komentare te da je kopiju pisma proslijedio disciplinskoj komisiji da ga temeljno razmotri.

Podsjetimo, Milanović je u svom pismu molio Francuza da Hrvatska ne bude izbačena s Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

– Razumijem da će najvjerojatnije biti sankcija protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, želio bih apelirati na razumijevanje UEFA-e i upozoriti na činjenicu da Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak spriječila uspjeh reprezentacije u dosadašnjim, za našu nacionalnu vrstu, izvrsnim kvalifikacijama za Euro 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti Savez, ali to bi uništilo i reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača te bi dugoročno naštetio nogometnoj igri u Hrvatskoj.

Apeliram na Vas, gospodine predsjedniče, ne dopustite da se Euro 2016 održi bez sudjelovanja svih najboljih nacionalnih vrsta. Igra se mora odigrati na nogometnom terenu – napisao je između ostalog Milanović.

Uefa će odluku o kazni za Hrvatsku donijeti 23. srpnja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari