Connect with us

Život

Plavi telefon predstavio svoj prvi EU projekt ‘Prve pri ruci’

Objavljeno

-

Udruga Plavi telefon – najpoznatija po „liniji pomoći“ kroz koju pruža usluge izvaninstitucionalne telefonske pomoći osobama u potrebi već više od 30 godina, na današnjoj online konferenciji predstavila je svoj prvi EU projekt – Prve pri ruci.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 5 žena iz ciljne skupine na području Grada Zagreba te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal obrazovanjem i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na poslovima pružanja pomoći i potpore za minimalno 30 krajnjih korisnika (osobe starije od 65 godina ili osobe u nepovoljnom položaju).

Krajnjim korisnicima zaposlene žene pomažu dostavom namirnica, pomaganjem u pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, socijalnoj integraciji te posredovanju u ostvarivanju raznih prava i slično, a kroz projekt se potiče socijalna uključenost i povećava kvaliteta života svih dionika.

Žene će na projektu biti zaposlene 12 mjeseci, a u okviru projekta završit će verificirane programe osposobljavanja za poslove gerontodomaćice, čime će im se omogućiti veća mogućnost za zapošljavanje i nakon završetka projekta.

Provedba projekta počela je u siječnju ove godine, a trajat će do srpnja 2022. godine (18 mjeseci).

Udruga Plavi telefon projekt „Prve pri ruci“ provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnom službom Zagreb, Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Udrugom Obnova i Hrvatskim hrvačkim savezom koji je nakon današnje konferencije, u sklopu projekta održao okrugli stol na temu „Sportom do uključivog i zdravog društva“.

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 464.329,90 HRK, a iznos EU potpore

iznosi 394.680,42 HRK, odnosno 85% dok je ostatak sredstava osiguran iz Državnog proračuna RH.

Više informacija o projektu možete vidjeti na web stranicama Plavog telefona.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari