Connect with us

Vijesti

Plenković: 1995. najvažnija je godina u suvremenoj povijesti

Objavljeno

-

isječak/HRT

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković čestitao je danas u Kninu Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Dodao je kako je prošlo 28 godina od vojno-redarstvene operacije Oluja, ključne operacije u Domovinskom ratu, te prekretničke operacije koja je označila kraj projekta velikosrpske agresije Miloševićevog režima na Hrvatsku.

– Hrabrost hrvatskih branitelja, odvažnost zapovjednika, mudrost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih najbližih suradnika, te plebiscitarna potpora hrvatskog naroda svim braniteljima, u samo četiri dana doživjeli su nevjerojatnu sinergiju, koja je označila Oluju i tu 1995. godinu i vjerojatno najvažniju godinu u suvremenoj povijesti, poručio je Plenković.

Naglasio je da je oslobađanjem teritorija, Hrvatska vraćena u normalan život.

Zahvalio je braniteljima i onima koji su živote utkali u Hrvatsku, jer bez njih ni suverene hrvatske države ni razvoja ni napretka ne bi bilo.

– Oluja je oslobodilačka akcija, temelj hrvatske slobode i države i Hrvatska nikada nikome neće dopustiti na Oluju i hrvatske branitelje, na vojnike i policajce, istaknuo je Plenković.

Osvrnuo se na jučerašnje poruke iz Prijedora.

Rekao je da Hrvatska neće prihvatiti optužnice koje dolaze od tužiteljstva u Beogradu, od Srbije koja pretendira biti regionalni i tužitelj i sudac.

– Mi smo čuli poruke koje često u ovo doba godine idu za tim da umanje značaj Oluje ili, još gore, nose kvalifikacije o kriminalizaciji Oluje. Stoga danas poručujemo svima, a osobito onima koji su to jučer govorili – Oluja je oslobodilačka operacija, Oluja je temelj hrvatske slobode i Hrvatska nikada i nikome neće dopustiti na Oluju, na hrvatske branitelje, na vojnike, na policajce, istaknuo je premijer.

Plenković je jasno poručio da je to važna poruka za one koji su Hrvatskoj osigurali slobodu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari