Connect with us

Vijesti

Plenković: 32 godine nakon osnutka HDZ i danas najjača politička stranka

Objavljeno

on

HDZ

Polaganjem vijenaca na grobu utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika RH Franje Tuđmana HDZ je u srijedu počeo obilježavanje 32. obljetnice osnutka, a predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković poručio je da je HDZ i danas najjača politička stranka u Hrvatskoj.,

– Uoči 32. godišnjice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, vodstvo HDZ-a došlo je ovdje iskazati poštovanje prema državniku, vizionaru, čovjeku koji je doveo Hrvatsku do slobode, do samostalnosti, do neovisnosti, uz plebiscitarnu potporu hrvatskoga naroda, i uz hrabrost i odvažnost hrvatskih branitelja.

I danas, 32 godine kasnije, HDZ je najsnažnija politička snaga u RH, u kojoj smo riješili sve temeljne nacionalne ciljeve – i slobodu, i demokraciju, i zaštitu ljudskih i demokratskih prava. Izgradili institucije, i sada je u četvrtom desetljeću, naše samostalnosti cilj gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost, praćenje ključnih globalnih procesa i četvrte industrijske revolucije, ali jednako tako i zelene i digitalne transformacije.

To su teme budućnosti, onoga prema čemu smo svi okrenutiji uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti , temeljnih načela domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva demokršćanstva, hrvatskoga identiteta svega onoga što okuplja hrvatski narod u hrvatskoj državi, da se snažno pozicionira i u Europi i globalno, poručio je jutros s Mirogoja predsjednik HDZa Andrej Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari