Connect with us

Politika

Plenković: Angažman kršitelja Ustava naštetio je oporbi

Objavljeno

-

Nacionalni odbor HDZ-a u četvrtak će predstavit program i usvojiti izborne liste, a već 90 posto toga je poznato, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, te naglasio kako je oporbi naštetio angažman ‘kršitelja Ustava’, kako je nazvao predsjednika Milanovića.

“Dogovorili smo da se sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a na kojoj ćemo predstaviti program i usvajanje lista, održi u četvrtak u Zagrebu. Do tada ćemo finalizirati razgovore i s partnerima, premda je praktički 90 posto toga već manje-više poznato”, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Što se tiče ozračje kampanje, dodao je, “mi smo zadovoljni jer smo fokusirani na postignuća. Angažman kršitelja Ustava u ovih 15 dana naštetio je oporbi, i to ovoj lijevoj koja se raspala na pola, jer ne mogu surađivati”, istaknuo je Plenković, a ‘kršiteljem Ustava’ u nekoliko navrata nazvao je predsjednika RH Zorana Milanovića.

Na novinarski upit da komentira Milanovićevu izjavu kako je u kampanji, a da je odluka Ustavnog suda RH ‘pucanj u prazno’, Plenković je ponovio da je riječ o ‘kršitelju Ustava’.

“Riječ je o kršitelju Ustava i dok ne da ostavku, nije relevantan”, naglasio je Plenković.

“Kršitelj Ustava ne postoji u kampanji. Kada da ostavku i dođe se sučeliti, kada ponovno izgubi, onda ga možemo komentirati. Do tada je predmet DIP-a i Ustavnog suda”, rekao je Plenković o predsjedniku Milanoviću.

Upitan premijer je kratko komentirao i nedavno propucavanje auta glavnog državnog odvjetnika  Ivana Turudića.

“Nemam ništa novog, sve sam na tu temu rekao u subotu i nedjelju. Očekujmo da policija završi očevid”, dodao je Plenković.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari