Connect with us

Politika

Plenković: Oporba se ponaša kao da su inspektor Clouseau

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da su u oporbi, vezano uz poruke koje su razmjenjivale Gabrijela Žalac i Josipa Rimac  u aferi “softver”, uzeli ponašanja kao da su inspektor Clouseau.

“U oporbi su mahom uzeli obrazac ponašanja kao da su inspektor Clouseau”, rekao je Plenković nakon šireg Predsjedništva HDZ-a zamoljen za komentar činjenice da oporba inzistira na tome da ga u toj aferi nije saslušao hrvatski ali niti europski ured javnog tužitelja.

Smatra da smo prošli tjedan vidjeli novi stil oporbe u zemlji jer smo svaki dan u političkom prostoru imali, kako je rekao, lažne teme i njihovo nestajanje. Prva lažna tema je bila da su hrvatski policajci došli na intervenciju protiv nekog tko je navodno na Novu godinu konzumirao drogu, sami konzumirali droge i još je nudili drugima na toj fešti.

Druga lažna tema u javnom prostoru je izmišljotina da HDZ “krade plaže” hrvatskim građanima, a treća je vezana uz zdravstvo.

“Kreiranje tema koje nisu teme. Pa i onda tko je AP tema. Anthony Perkins, je tema”, kazao je.

Hrvatska opozicija predvođena poglavicom na Pantovčaku

Plenković smatra da se opozicija tako ponaša kako bi pokrili svoju sramotu u glasanju o vojnoj misiji pomoći Ukrajini (EUMAM) pri čemu njihov “‘poglavica’ (Zoran Milanović), koji je isto inspektor Clouseau, danas ide korak dalje i pritišće DORH u vezi ministra obrane Marija Banožića”.

“To je hrvatska opozicija predvođena poglavicom na Pantovčaku”, poručio je. Uz to, smatra Plenković, u takvom kontekstu se pokriva i smeće u Zagrebu.

“Hajdemo nabaciti sve neteme, sve baciti na HDZ i ako možemo i na mene osobno, samo da ne govorimo o njihovoj sramoti i njihovim lošim potezima”, kazao je.

Predsjednik HDZ-a je, upitan je li se moglo ići u nabavku softvera a da za to nije bio osiguran novac iz proračuna, rekao da to nije bilo nešto što je bilo ranije planirano, ali zato je napravljen rebalans proračuna.

Pojasnio je kako rebalans proračun i služi da bi se “pokrilo” ono što se nije planiralo na vrijeme. Plenković je poručio i da se Vlada, a niti njegov Ured, ne bave odobravanjem pojedinih projekata pri sastavljanju proračuna ili pri rebalansu.

Plenković je na više upita novinara na temu nabavke softvera istaknuo i da je imao jako puno razgovora na temu nabavke softvera. Dodao je i da je  s ministrom zdravstva Vilijem Berošem imao velike rasprave vezano uz nabavku softvera za zdravstveni sustav.

Svaki put kada dolaze neke velike javne nabave koje koštaju jako puno i uključuju softvere, kompjutere i digitalizaciju – o tome razgovaraju, rekao je Plenković. Dodao je da se nakon sastanka o softveru više nije bavio tom temom. “To je resorna stvar”, kazao je.

Što kaže Žalac u porukama je jedno a realnost drugo

Na novinarsku ocjenu kako je ministrica Žalac, kako se vidi u porukama, očekivala nešto, Plenković je odgovorio: To što ona kaže u porukama je jedno, a realnost je nešto drugo.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da ne zna odnose li se na njega inicijali AP, spominjani u porukama koje su razmjenjivale Gabrijela Žalac i Josipa Rimac u aferi “softver” ali je dojma da autorice tih poruka nisu zadovoljne dotičnim.

Predsjednik HDZ-a izvijestio je na širem Predsjedništvu da su razgovarali o puštanju u javno savjetovanje novog Zakona o obnovi, najavivši da će idući tjedan on po hitnoj proceduri biti upućen u Hrvatski sabor.

Također, naveo je i da su raspravili sve ekonomske aspekte članstva Hrvatske u europodručju te činjenici da će rast u 2022. godini biti oko šest. Također, inflacija je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, zadržana na 10,8 posto te su osigurali i da plaće rastu za 30 posto. (Hina)

Tko je AP? Oporba u deliriju!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari