Connect with us

Politika

Plenković: Bit će da je Benčić napravila previd u kartici, kao i Grlić Radman

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je ponedjeljak da je ministar Gordan Grlić Radman napravio propust jer u imovinsku karticu nije unio dividende koje je primio od tvrtke Agroproteinka, čiji je suvlasnik i kaznu će platiti, kazavši i da je to napravila i Sandra Benčić.

“Sada bih prepisivao ove koji su krenuli čupati iz problema gospođu Benčić. Ja bih rekao da je to previd, kao i kod Grlić Radmana”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a upitan za komentar oporbene inicijative za smjenom ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana. Smatra kako je slučaj Benčić i Grlić Radmana isti u smislu ispunjavanja imovinske kartice.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić Ileković potvrdila je u ponedjeljak da će to tijelo otvoriti predmet protiv zastupnice Sandre Benčić (Možemo), jer u imovinskoj kartici nije prijavila da plaća najamninu, što je po zakonu morala.

Plenković je dodao da je Grlić Radman napravio propust jer u imovinsku karticu nije unio dividende koje je primio od tvrtke Agroproteinka, čiji je suvlasnik te ništa nije ukrao. “Pogriješio je, napravio je ozbiljan propust i očekujem da će ga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kazniti. Platit će kaznu”, kazao je.

Ponovio je da nije dobro da je to učinio, ali je i odbacio tezu da je svojom pozicijom kao ministar nešto pogodovao tvrtci Agroproteinka.

Zamoljen za komentar kandidature Sandre Benčić (Možemo!) za premijerku kratko je poručio: Bit će ih još.

Plenković je ponovno, na novinarski upit vezan uz isticanje ustaške zastave na riječkom stadionu Rujevica tijekom utakmice Hrvatske i Latvije, rekao da je jasan stav njega i stranke kako je to neprimjereno i kažnjivo. Poručio je da od onih koji su to napravili nitko nije član HDZ-a. “Ta osoba nema veze s nama. Napravio je ono što se ne smije i kažnjivo. Dobro da je kažnjen jer to šteti Hrvatskoj i najviše hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji”, rekao je.

Plenković je, upitan o sutrašnjem aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru, kazao da je dobio informaciju da će sva oporbena pitanja biti upućena njemu.

Ključan je paket zakona vezan uz novi krug porezne reforme te zakon o izbornim jedinicama

Izvijestio je da su se na širem Predsjedništvu, među inim, osvrnuli i na sutrašnji početak sjednice Hrvatskog sabora te o dva ključna zakona koji su ovaj tjedan na prijedlog Vlade na saborskom dnevnom redu – prijedlog Zakona o izbornim jedinicama te paket od 10-ak zakona koji se odnose na novi krug porezne reforme kojoj je za cilj povećati plaće građanima.

Naveo je i da se razgovaralo o petom paketu mjera kojega je Vlada u četvrtak predstavila javnosti i koji je vrijedan 464 milijuna eura.

Plenković je istaknuo da će cijene struje i plina za građane, dječje vrtiće, škole, bolnice i druge ostati nepromijenjene. Također, 93.000 poduzetnika imat će subvencionirane cijene struje.

Naveo je i da su na Predsjedništvu razgovaralo i infrastrukturnim projektima podsjetivši da je danas bio na obilježavanju proboja druge cijevi tunela Učka. “Ogroman infrastrukturni projekt vrijedan 200 milijuna eura koji će omogućiti da se Istra poveže sa mrežom hrvatskih autocesta sa četverotračnim autoputom”, rekao je.

Poručio je i da, kao što Pelješkim mostom povezali jug Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske, zaokružit će i cijelu mrežu autocesta.

“Idući tjedan potpisivanjem ugovora za izgradnju tunela Kozjak ovo desetljeće  će biti desetljeće zaokruživanja velikih ulaganja u cestovnu infrastrukturu.Taj posao završit ćemo kroz idućih osam godina”, rekao je.

Plenković je kazao i da su vodstvu stranke predstavili i predloženi paket izmjena zakona koji se odnosi na suzbijanje nasilja nad ženama i djecom.

“To je izraz političke volje naše vlade da što je više moguće djelujemo preventivno prema nasilnicima a jednom kada se nasilje dogodi da ga najstrože kažnjavamo”, kazao je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari