Connect with us

Politika

Plenković: Broj novozaraženih počeo padati, no nema opuštanja

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je istaknuo da su brojevi novozaraženih od covida-19 prošlih dana počeli padati u odnosu na prethodna dva tjedna, no i poručio kako i dalje nema opuštanja u pridržavanju epidemioloških mjera.

“Ohrabruje što su nam brojevi proteklih dana počeli padati u odnosu na protekla dva tjedna, no trebamo i dalje biti maksimalno odgovorni jer je to najbolji način da ubrzamo pad brojeva zaraženih i umrlih”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Svatko od nas ima aktivnu ulogu u tom procesu i svojim ponašanjem može pridonijeti zaštiti života i zdravlja, ali i gospodarstva i radnih mjesta, naglasio je.


To se, dodao je, posebno odnosi na turističku sezonu te je izrazio zadovoljstvo što je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji već počeo proces cijepljenja turističkih djelatnika koji treba i nastaviti.

Napomenuo je i kako je prošloga vikenda ministra zdravstva Vilija Beroša zamolio da pripremi konkretan, ažuriran plan djelovanja kako bi se intenzivirao proces cijepljenja te ponovio da će Hrvatska imati, od kraja prosinca do kraja lipnja, na raspolaganju ukupno minimalno 3,2 milijuna doza cjepiva.


“Svi oni koji budu željeli primiti cjepivo, moći će ga dobiti”, poručio je te ponovio apel građanima, osobito onima s kroničnim bolestima i starije dobi, da se cijepe na punktovima koji će biti ustrojeni ili već postoje diljem Hrvatske. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari