Connect with us

Politika

Plenković: Butković itekako kompetentan preuzeti ulogu potpredsjednika Vlade

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u četvrtak na saborskom odboru da je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, najdugovječniji član Vlade i da je itekako kompetentan preuzeti ulogu potpredsjednika Vlade.

Predstavljajući ga na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav kao kandidata za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade, Plenković je kazao da Butković ima veliko političko iskustvo, poznaje dobro sustav funkcioniranja Vlade i neće trebati velike prilagodbe.

Ministar Butković je potpredsjednik HDZ-a, predsjednik županijske organizacije Primorsko-goranske županije, bivši gradonačelnik Novog Vinodolskog. Diplomirao je i doktorirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci i dosad je obavljao niz političkih dužnosti. Na čelu je resora u kojem se provode velike investicije i infrastrukturni projekti u Hrvatskoj a kruna je skoro otvaranje Pelješkog mosta, kazao je Plenković.

Premijer je podsjetio i na gospodarske uspjehe Vlade, rast zaposlenosti, plaća, mirovina, socijalnih davanja, izvoza, investicija, BDP-a i kreditnog rejtinga.

Nakon odluke da Hrvatska postane članica eurozone agencija Fitch podigla je noćas kreditni rejting Hrvatskoj a i druge su najavile da će to učiniti, naglasio je Plenković.

Vlada će nastaviti s tom politikom i tražiti povjerenje gađana i smatram da će Butković svojim iskustvom i ekonomskim timom Vlade pridonijeti pronalasku rješenja, osobito u kontekstu energetske, prehrambene krize i inflatornih pritisaka, zaključio je Plenković. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari