Pratite nas

Komentar

Plenković: Čelnici oporbe nisu dovoljno ‘prpošni’ da se informiraju

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju Europskog dana pravosuđa, a tom prilikom komentirao je i brojne aktualne političke teme.

Prva na redu bila je ona o Povjerenstvu za Agrokor i najavi predsjednika Povjerenstva Orsata Miljenića da će prijaviti sve koji se na poziv ne odazovu.

”Može raditi što god hoće, građanin je kao vi i ja. Što se tiče transparentnosti i Vlada i HDZ otvoreni smo za raspravu u Saboru i na odborima. Rad Istražnog povjerenstva je reguliran zakonom kojeg je donio isti taj Sabor. Ako se u nekom od predmeta rada Povjerenstva povede sudski postupak ono odmah prestaje s radom. Stajalište HDZ-a je tu jasno”, rekao je premijer.

Upitan kao odgovara na prozivke oporbe koja ga poziva da objavi podatke o radu Izvanredne uprave Plenković kaže: “Neki od čelnika oporbe toliko rade selfije da nemaju vremena pročitati mjesečna izvješća uprave koja su javno dostupna.

Malo da zagrebu ispod površine pa će vidjeti da smo imali prezentaciju rada prvih 100 dana. Javnosti je sve dostupno isto kao i meni. Nisu dovoljno prpošni kolege pa da se sami informiraju”.

Istaknuo je kako su sada pred Vladom dva cilja – ostanak radnih mjesta i funkcioniranje društava u okviru koncerna, a dodao je i kako nema nikakve indicije gdje se nalazi Ivica Todorić.

Plenković je također govorio o nabavci blindiranih automobila koji koštaju 13 milijuna kuna. Kaže kako se on u njima neće voziti.

“U njima se ne vozi ni predsjednik države, ni Vlade ni Sabora. Sve države radi sigurnosnih razloga imaju potrebu za nabavom takvih vozila. Postoje neki ljudi za koje postoje procjene da im takva vozila trebaju. Čuo sam se s ministrom koji kaže da su naša stara takva vozila dotrajala i da je nužno da država ima i takva vozila u slučaju da za neku štićenu osobu budu potrebna”, kazao je premijer Plenković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijana Petir: Beljak je stvarno sramota hrvatske politike

Objavljeno

na

Objavio

“Krešo Beljak je stvarno sramota hrvatske politike. Pa tko je on da propitkuje nečije porijeklo, nacionalne osjećaje i vjersku pripadnost?! Taj devastator HSS-a, konvertit i širitelj govora mržnje ne bi trebao imati pristup javnom prostoru jer ga zagađuje”, poručila je europarlamentarka i bivša HSS-ovka Marijana Petir osvrnuvši se na Beljakove salve uvreda upućene dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću.

 

 

Beljak: ‘Hasanbegović je uz Kusturicu jedan od važnijih izdajnika bošnjačkog naroda’

 

 

 

Dvostruki igrač Krešo Beljak

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jandroković: Nema rekonstrukcije Vlade zbog kluba M. Bandića

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u nedjelju je odbacio nagađanja o rekonstrukciji Vlade zbog jačanja saborskog kluba Milana Bandića.

Uoči unošenja Betlehemskog svjetla u zagrebačku katedralu novinari su Jandrokovića pitali za komentar informacija o mogućoj rekonstrukciji Vlade jer Milanu Bandiću sada nedostaje još samo jedan zastupnik u klubu da bi mogao formirati saborsku većinu s HDZ-om, a bez HNS-a.

“To je jedna od onih informacija koju je netko plasirao, potpuno je netočna, ona je ustvari bez veze”, rekao je Jandroković o mogućnosti rekonstrukcije Vlade zbog jačanja Bandićeva kluba nakon najnovijeg prelaska saborske zastupnice Ane Komparić Devčić iz SDP-a u Stranku rada i solidarnosti.

Upitan za aferu sms, Jandroković je ustvrdio da ona nije naštetila stranci, ali se aferu mora raščistiti.

“Ništa nam nije naštetilo, HDZ je najjača politička stranka. Međutim ta se afera mora raščistiti do kraja i moramo znati što je točno bilo, a nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procijeniti postoji li odgovornost onih koji se tu spominju”, rekao je Jandroković upitan za aferu koja bi trebala biti teme i sutrašnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari