Connect with us

Politika

Plenković čestitao Borjani Krišto

Objavljeno

-

Foto: Hina

Premijer Andrej Plenković čestitao je u srijedu Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH i rekao kako se raduje budućoj suradnji te jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Srdačne čestitke Borjani Krišto na imenovanju za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH! Radujemo se budućoj suradnji i jačanju odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, napisao je premijer na Twitteru.

“Nastavljamo podupirati europski put BiH i snažno se zalagati za ravnopravnost tri konstitutivna naroda na svim razinama vlasti”, dodao je.

Zastupnički dom parlamenta BiH u srijedu je potvrdio imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Za potvrdu njezina imenovanja glasala su 23 zastupnika dok ih je 15 bilo protiv. Zastupnički dom broji ukupno 42 zastupnika.

Obrazlažući na sjednici u Sarajevu svoje viđenje trenutačnog stanja u zemlji, Krišto je kazala kako je posebice optimistična zbog brzog međustranačkog dogovora o uspostavi nove vlasti na temelju potpisanog sporazuma o načelima djelovanja.

Ocijenila je kako je to dokaz da je moguća suradnja na zdravim temeljima među predstavnicima konstitutivnih naroda. (Hina)

Parlament potvrdio imenovanje Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas